Lamsschenkels met tomaten en rozemarijn

Lamsschenkels met tomaten en rozemarijn
Lamsschenkels low en slow bereidt zijn een ware smaaksensatie. Heerlijk gekruid met dit recept

Ingrediënten

Ingrediënten: (voor 4 personen)

4 lams achterschenkels

1 blik (400g) tomatenblokjes

1 grote ui, gesneden

2 liter kippenbouillon

15 gram basterdsuiker

150 gram koude boter, in blokjes gesneden

250 ml rode wijn

45 ml olijfolie

45 ml rode wijnazijn

30 ml plantaardige olie

2 laurierblaadjes

4 takjes rozemarijn

Zee zout naar smaak toevoegen

Bereiding

Bereidingswijze 

  1. Verwarm de oven voor op 200°
  2. Neem een koekenpan en voeg de plantaardige olie
  3. Bestrooi de schenkels met zout naar smaak
  4. Bak de schenkels aan alle zijden bruin
  5. Vervolgens neem je een braadpan met deksel die ook ovenbestendig is
  6. Verwarm de pan  met de olijfolie en voeg de ui en knoflook toe, bakken totdat ze goudbruin zijn
  7. Voeg de wijn toe aan de kook brengen, in laten koken tot een  ⅔ van de wijn
  8. Voeg de bouillon, tomaten, rozemarijn en de laurierblaadjes toe
  9. Laten sudderen en dan de schenkels toevoegen
  10. Deksel op de pan en in de oven plaatsen, gedurende een uur of 2
  11. Zorg wel dat er voldoende vocht is anders kopje water toevoegen
  12. Het vlees moet mals zijn en zowat van het bot vallen
  13. Leg de schenkels in een vleesschaal
  14. Breng de gesmoorde bouillon aan de kook, eventueel het drijvend vet afschuimen
  15. Laten indikken totdat het een jusachtige saus
  16. Klop de boter door de saus en voeg de suiker, de azijn en proef of er het op smaak is
  17. Schenk de saus over de schenkels, bovenop paar takjes rozemarijn lekker met worteltjes en puree