Langzaam gegaarde lamschouder

Langzaam gegaarde lamschouder

Geniet van een smaakvolle traktatie met ons recept voor langzaam gegaarde lamsschouder. Ontdek de rijke smaken van mals lamsvlees, zorgvuldig bereid tot in perfectie. Met eenvoudige stappen breng je deze culinaire verwennerij naar je eigen keuken. Ervaar de onvergetelijke smaakbeleving van langzaam gegaarde lamsschouder.

Ingrediënten


  • 1 stuks Lamsschouder van plusminus 1,3 kg
  • 100 gram Griekse yoghurt
  • 2 tenen knoflook
  • 1 eetlepel harissa
  • 1 theelepel massala kerrie poeder
  • 1 theelepel gemalen komijn
  • 6 takjes rozemarijn
  • 12 takjes tijm
  • Grof zeezout
  • 1 bakje mini honing tomaatjes (250 gram)
  • Bereiding


    1. Snijd de lamsschouder aan beide kanten met een scherp mes in om de 2 cm en wrijf hierna rijkelijk in met grof zeezout en laat zo 10 minuten staan.

    2. Meng ondertussen de yoghurt met uiterst fijn gesneden knoflook, de harissa, massala kerriepoeder en de komijn.

    3. Smeer met de hand de lamsschouder geheel in met dit mengsel, leg aan iedere platte kant van de lamsschouder 3 takken rozemarijn en 6 takjes tijm.

    4. Pak de lamsschouder nu eerst in met vetvrij bakpapier en hierna goed inpakken met aluminiumfolie.

    5. Gaar de lamsschouder zo in de barbecue op indirecte hitte op 130 graden Celsius gedurende 8 uur (dus tijdig mee beginnen).

    6. Haal de lamsschouder hierna uit de barbecue, verwijder voorzichtig de aluminiumfolie en bakpapier maar van het stoofvocht op, giet dit in een klein pannetje en kook in tot een dikke jus.

    7. Leg de lamsschouder in een vuurvaste schaal, trek de botten en schouderblad voorzichtig eruit en zet de schaal in de barbecue op 200 graden Celsius om het vlees kort te kleuren.

    8. Haal uit de schaal. Giet de jus over de lamsschouder. Leg hierop mini honingtomaatjes eenmaal door de helft gesneden en smakelijk eten.

    TIP: serveer hier desgewenst een mooi zuurdesembrood en een yoghurtsaus bij.