
Patrijs met pastinaak en champignon
< 40 minuten
4 personen
Gemiddeld
BBQ

Patrijs met pastinaak, champignons en spek, langzaam gegaard op de BBQ voor een hartig en verfijnd gerecht. Dit recept is opgesteld door een professionele chef en wordt je aangeboden door BEEF&STEAK. Je kunt, indien gewenst, de producten eenvoudig bestellen via onderstaande links / overzicht onderaan.
Ingrediënten
Bereiding
Zo bereid je dit recept!
- 1. Maak de patrijzen schoon en breng rondom op smaak met peper en zout.
- 2. Meng het gerookt buikspek met de in vieren gesneden champignons.
- 3. Schil de pastinaak en snij het in grove stukken van plusminus 1,5 cm. x 1,5 cm en voeg toe aan de buikspek.
- 4. Maak de knoflook schoon en snijd deze in dunne plakjes. Maak de ui schoon en snijd deze in halve ringen en voeg toe aan de buikspek.
- 5. Smeer een platte grote skillet in met de boter en leg hier de groenten in.
- 6. Verdeel de patrijzen over het geheel en zet de schaal in de barbecue bovenin op een pizzasteen met een temperatuur van 190 graden Celsius en laat zo gedurende 20 minuten gesloten garen.
- 7. Haal het uit de barbecue en laat 5 minuten rusten op een warme plek en serveer.