Picanha steaks met Port&Stilton saus

Picanha steaks met Port&Stilton saus

Snel en makkelijk mooie picanha steaks serveren met een heerlijke, stevige saus.

Ingrediënten



Port&Stilton saus:

  • 75 ml Port
  • 100 gram Stilton kaas
  • 150 ml dikke room

Bereiding


  • 1. Neem een grillpan met dikke bodem en zet deze op hoog vuur. Smeer de steaks in met een beetje olijfolie en strooi er wat zout overheen.
  • 2. Grill de steaks aan beide kanten mooi bruin en haal ze daarna uit de pan. Zet afgedekt weg.
  • 3. Neem ondertussen een steelpan en doe hier het bakvocht in. Voeg de Port toe en roer het goed door elkaar. Blijf op hoog vuur verhitten tot de Port iets indikt en stroperig wordt.
  • 4. Zet het vuur lager en roer de room er doorheen. Zorg dat je een room gebruikt met een hoog vetgehalte (ongeveer 50%). Als het geheel goed gemengd is de kaas toevoegen en blijf roeren tot de kaas er goed doorheen gemengd is.
  • 5. Serveer de steaks op voorverwarmde borden en schenk er een beetje saus overheen.

Serveer met gegrillde groenten naar keuze. Eet smakelijk!