Revolver Prime Rib

Revolver Prime Rib
Zeer leuk en spannend recept met deze fantastische roast

Ingrediënten

4-8 st Mergpijpjes, gehalveerd
ca. 1 kg Prime rib braadstuk
6 el Olijfolie
2 el Zeezout
2 el Zwarte peper
1 tl Knoflookpoeder
1 tl Uienpoeder
1 tl Rode chili vlokken

Bereiding

1: Verwarm de bbq voor indirect grillen naar 150 °C.
2: Laat het vlees minimaal een uur op temperatuur komen buiten de koeling uit de verpakking. Smeer daarna het vlees in met de olijfolie.
2: Meng het zout, peper, knoflook, uienpoeder en chili vlokken door elkaar en smeer hier het vlees mee in. Zet de mergpijpjes om het vlees heen en bind deze strak vast met slagerstouw. Wij gebruikte hiervoor 3 stukken slagerstouw.
3: Plaats het vlees op de bbq en gaar het tot een interne temperatuur van 43 °C In 30-45 minuten.
4: Wanneer de temperatuur bereikt is grill je de prime rib op direct vuur nog 2-3 minuten per kant of totdat de temperatuur van 51 graden bereikt is.
5: Haal bij het bereiken van de temperatuur het vlees van de bbq en laat hem 20-30 minuten rusten.
6: Snij het touw door en verwijder de mergpijpjes. Snijd het vlees en serveer met de mergpijpjes, aardappels en salade.