•  
    Vandaag besteld, morgen in huis.
  •  
    Bel (0172) 577 147.
  •  
    Gratis verzenden in Nederland v.a. € 60,-
  •  
    Chat live met ons.

Schotse Cote de Boeuf met Barolo en Selderij

Een combinatie van een aantal heerlijke smaken. Perfect recept voor een diner met vrienden of familie.

Schotse Cote de Boeuf met Barolo en Selderij

Bereidingstijd: 200 minuten

Ingredienten

Ingrediënten (voor circa 4 personen)
2 stuks Cotes de Boeuf van circa 600 gram per stuk

3 eetlepels kristalsuiker

1 eetlepel grof zeezout

1 eetlepel grof gemalen rode peper

Verse, zwarte peper

Voor de saus

4 sjalotjes in plakjes

10 zwarte peperkorrels

500 ml Barolo (of een mooie Cabernet Sauvignon)

500 ml Runderbouillon

60 ml rode wijnazijn

3 takjes verse thijm

2 eetlepel boter

Verse peper en zout

Voor de selderij

1 stronk selderij, zonder blaadjes in stukken van ca. 6 cm

1 eetlepel boter

1 eetlepel extra vierge olijfolie

300 ml kippenbouillon

Verse peper en zout

Bereiding

Bereidingswijze:

 

1)      Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.

2)      Mix de suiker, het zeezout, de rode en zwarte peper door elkaar en wrijf de Cotes de Boeuf hiermee in. Laat 2 uur op kamertemperatuur, afgedekt, staan.

3)      Neem een steel pan en doe hier de sjalotjes, de peperkorrels, de wijn en de azijn in. Verhit op een halfhoog vuurtje tot het tot ruim de helft is ingekookt. Voeg de runderbeouillon en de thijm toe en laat 20 minuutjes zachtjes doorkoken tot het een mooie gladde substantie is geworden.

4)      Giet de saus door een zeef, voeg de boter toe en roer deze er goed doorheen. Breng eventueel verder op smaak met wat verse peper en zout.

5)      Doe de selderij in een ovenschaal. Breng de kippenbouillon lichtjes aan de kook en giet dit over de selderij. Dek het af met aluminiumfolie en zet de schaal in de oven gedurende 40 minuten tot de selderij zacht is.

6)      Haal de selderij uit de oven en giet het af. Laat een klein beetje in de schaal achter.

7)      Voeg de boter en olijfolie toe en breng op smaak met peper en zout.

8)      Neem een grillpan en zet deze op hoog vuur. Grill de steak aan biede kanten mooi bruin gedurende ongeveer 10 minuten. De kerntemperatuur moet ongeveer 55-57 graden zijn.

9)      Laat de steaks ongeveer 10 minuten staan vóór het serveren. Snij de steaks in mooie plakken en leg deze op het bord. Giet er wat saus bij en een paar stukken selderij.

Rating: 9.2, gebaseerd op 13907 beoordelingen.