Sliptongetjes met Citroen-botersaus

Sliptongetjes met Citroen-botersaus
Sliptongetjes met heerlijke frisse botersaus.

Ingrediënten

Voor 4 personen

8 sliptongetjes filets van circa 100 gram

60 gram bloem

100 gram boter

70 ml vers citroensap

Half bosjes gehakte verse peterselie

Vers gemalen zwarte peper naar smaak toevoegen

Zeezout naar smaak toevoegen

Bereiding

1)     Neem een ovenschaal met randen en meng de bloem met zout en peper.

2)     Paneer de filets in dit mengsel.

3)     Neem een grote koekenpan en zet deze op hoog vuur.

4)     Doe 40 gram boter in de pan.

5)     Bak de filets in 2 partijen, aan beide zijden circa 2 minuten bakken.

6)     Leg de filets hierna op een warm bord.

7)     Doe de overgebleven boter in de pan, moet goed bruin zijn en voeg het citroensap toe en breng het geheel aan de kook, daarna de peterselie toevoegen.

8)     Nog zout en peper toevoegen naar smaak.

9)     Giet de saus over de filets en meteen serveren.