Sliptongetjes met Citroen-botersaus
Ingrediënten
Voor 4 personen
8 sliptongetjes filets van circa 100 gram
60 gram bloem
100 gram boter
70 ml vers citroensap
Half bosjes gehakte verse peterselie
Vers gemalen zwarte peper naar smaak toevoegen
Zeezout naar smaak toevoegen
Bereiding
1) Neem een ovenschaal met randen en meng de bloem met zout en peper.
2) Paneer de filets in dit mengsel.
3) Neem een grote koekenpan en zet deze op hoog vuur.
4) Doe 40 gram boter in de pan.
5) Bak de filets in 2 partijen, aan beide zijden circa 2 minuten bakken.
6) Leg de filets hierna op een warm bord.
7) Doe de overgebleven boter in de pan, moet goed bruin zijn en voeg het citroensap toe en breng het geheel aan de kook, daarna de peterselie toevoegen.
8) Nog zout en peper toevoegen naar smaak.
9) Giet de saus over de filets en meteen serveren.