Slow roasted rosbief

Slow roasted rosbief
De mooiste roast van Nederland is toch wel de rosbief. Gebruik dit recept om je rosbief slow te roasten en je beleeft de optimale smaak.

Ingrediënten

Rosbief van circa 1 kilo

150 gr paddenstoelen

2 grote tomaten

8 tenen knoflook

2 potjes artisjokharten

1 potje gedroogde tomaten

verse tijm

verse rozemarijn

2 dl. rode wijn

olijfolie

zeezout en versgemalen peper naar smaak toevoegen

Bereiding

Verwarm de oven voor op 100 graden. Wrijf de rosbief in met de fijngehakt tijm, rozemarijn en peper en zout. Bak de rosbief rondom aan met een beetje olijfolie in de pan.

Bak nu op hoog vuur de paddenstoelen even aan. Leg de rosbief in de braadslee en vul deze met de wijn, grof gesneden tomaten en knoflook en de artisjokharten. De champignons en gedroogde tomaten voeg je als laatste toe.

Plaats de braadslee in het midden van de oven, of op de barbecue, en gaar de rosbief tot een kerntemperatuur van 50 graden. Gebruik hiervoor een vleesthermometer. De bereidingstijd zal ongeveer 2,5 uur zijn voor een stuk van een kilo. Bedruip het vlees tussendoor met het braadvocht.

Serveer bijvoorbeeld met gegrilde tomaatjes.