Solomillo in zoutkorst

Solomillo in zoutkorst
Solomillo in zoutkorst, een eenvoudig en lekker recept.

Ingrediënten

Ingrediënten:

     Iberico varkenshaas (200 gram per persoon)

    Zwarte peper (gestampt in een vijzel)

    Grofzout

    Olijfolie

    Water

Bereiding

Bereiding:

 

Verwarm de oven voor op 160 graden C.

Coat het vlees met extra vergine olijfolie en een laagje gemalen peper.

Leg in een ovenschaal een "bedje" van grofzout, leg het vlees er bovenop en dek het volledig af met zout.

Bevochtig lichtjes met zout water uit een plantenspuit en zet de schaal in de oven .

Laat ongeveer 30 minuten garen op 160 graden tot een kerntemperatuur van 65 graden.

Haal de varkenshaas uit de oven en laat deze iets afkoelen in de zoutkorst. Verwijder vervolgens de zoutkorst en serveer in plakjes met wat vers zout.