•  
    Vandaag besteld, dinsdagavond geleverd.
  •  
    Bel (0172) 577 147.
  •  
    Gratis verzenden in Nederland v.a. € 60,-
  •  
    Chat live met ons.

Sukadelappen stoofpotje

Lekker low en slow met sukadelappen. Een smaakvol basisrecept voor een stoofpotje.

Sukadelappen stoofpotje

Bereidingstijd: 250 minuten

Ingredienten

Ingrediënten: (voor 4 personen)

 

1000 gram Angus Sukadelappen

45 ml olijfolie

3 kleine sjalotjes of een middelgrote ui, gesneden

2 stengels bleekselderi,j gesneden

2 wortelen, dik gesneden

2 teentjes knoflook, geplet

250 ml rode wijn

500 ml runderbouillon

1 klein blikje tomatenpuree

4 of 5 verse takjes tijm

1 laurierblaadje

5 gram mosterd

Zeezout

Vers gemalen zwarte peper

Bereiding

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 160°
  2. De sukadelappen kruiden met zout en de peper aan beide zijden. De zwarte peper mag rijkelijk worden gebruikt.
  3. Neem een grote koekenpan met dikke bodem en verwarm hierin een eetlepel olie.
  4. Bak de sukadelappen op half hoog vuur aan beide zijden bruin.
  5. Leg de sukadelappen in een braadslede.
  6. Gebruik dezelfde koekenpan als daarnet en voeg de overgebleven olie toe en bak hierin de sjalotjes, bleekselderij en de wortelen goudbruin in ongeveer 6 tot 8 minuten.
  7. Voeg de knoflook toe bak het circa een minuut en hevel het geheel over naar de braadslede.
  8. Blus de koekenpan af met de rode wijn, lichtelijk aan de kook brengen en constant blijven roeren. Dan in zijn geheel overgieten in de braadslede.
  9. Roer de bouillon en de tomatenpuree door elkaar en doe ze in een koekenpan.
  10. Haal de blaadjes tijm van de takjes en verspreid ze in de pan, voeg het larieblaadje en de mosterd toe, goed blijven roeren totdat het mengsel goed is gemengd.
  11. Breng het vervolgens aan de kook en direct daarna van het vuur halen. Roer door de rest heen.
  12. Dek de braadslede af met een deksel en bak het geheel tussen 3 en 3½ uur totdat het vlees lekker mals is.
  13. Haal het vet tussendoor weg wat aan de oppervlakte drijft tijdens het bereiden.
  14. Haal het vlees uit de oven en leg het op een bord.
  15. Neem een anti-aanbak koekenpan en zeef de groente hier door, druk nog even extra op groente om alles optimaal te gebruiken. Nog peper en zout naar smaak toevoegen.
  16. Laat het geheel nog zo’n 3 tot 5 minuten sudderen, moet indikken en gaan glanzen.
  17. Voeg de sukadelappen toe en verwarm het gedurende 3 tot 4 minuten op.
  18. Regelmatig de saus over het vlees heen scheppen.
  19. Serveren met groene groentes en aardappelpuree.

Rating: 9.2, gebaseerd op 13873 beoordelingen.