T-Bone steak met geroosterde aardappelen

T-Bone steak met geroosterde aardappelen
Mooi basisgerecht voor T-bone steaks.

Ingrediënten

4 porties
Ingrediënten
    Rosemarijn
    Oregano
    Tijm
    Salieblaadjes
200 ml Rode wijn
6 EL Sojasaus
4 St T-bone steaks
12 St Houten spiesjes
800 g Aardappelen
125 g Boter
5 EL Olive
1 EL Zout
1 EL Pepper

Bereiding

Hak de kruiden. Meng met de rode wijn en sojasaus. Marineer de biefstuk ongeveer een uur in de marinade. De ongeschilde aardappelen in water en gedurende ongeveer 15 minuten koken. Afspoelen met koud water. De aardappelhelften prikken op houten spiesjes. Wrijf de gemarineerde steaks in met olijfolie en peper en plaats op de grill. Grill aan elke kant ongeveer 6 minuten. Smelt 1 / 3 van de boter en meng met 1 / 3 van olijfolie. De aardappelspiezen besmeren met het mengsel en grill ze 5 minuten aan elke kant. De steaks met zout bestrooien en serveer met de resterende boter en de biefstuk-aardappel spiesjes.