Wildzwijn T-Bones met gepocheerde peertjes
< 30 minuten
4 personen
Gemiddeld
Pan
Een keer wat anders! Wildzwijn T-Bones zijn heerlijk van smaak en hebben een mooie bite.
Ingrediënten
Ingrediënten (4 personen)
8 T-bones in dit recept gebruiken wij wildzwijn T-bones (800-1000 gram totaal)
4 stuks conference peren
2 citroenen
2 geplette jeneverbessen
90 gram boter
100 ml slagroom
60 ml cognac
50 ml olijf of zonnebloemolie
Zeezout
Vers gemalen peper
Snufje kaneelpoeder
Bereiding
Marinade voor de T-bones
- Doe de T-bones in een grote platte schaal en voeg de olie, het sap van 1 citroen de geplette jeneverbessen toe. Goed mengen en afdekken en in de ijskast plaatsen gedurende minimaal 1 uur.
Peren:
- Schil de peren en snij ze door de helft, pitjes weghalen.
- Pocheer de peren gedurende 10 minuten in (een klein beetje) water en voeg het citroensap van de andere citroen en een snufje kaneelpoeder toe.
- Als de peren gepocheerd zijn uit de pan halen en droog deppen.
Bereidingswijze T-bones
- Haal de t-bones uit de marinade en bak ze in de boter zo’n 3 minuten per kant.
- Leg de t-bones op een bord afgedekt met aluminiumfolie.
- Voeg de slagroom toe en de cognac en schrap met een pollepel over de bodem zodat alle smaken in elkaar kunnen overgaan.
- Voeg naar smaak zout en peper toe.
- Doe de peren erbij en laat geheel 5 minuten sudderen.
- Daarna alles warm uit serveren.