Wildzwijn T-Bones met gepocheerde peertjes

Wildzwijn T-Bones met gepocheerde peertjes
Een keer wat anders! Wildzwijn T-Bones zijn heerlijk van smaak en hebben een mooie bite.

Ingrediënten

Ingrediënten (4 personen)

 

T-bones in dit recept gebruiken wij wildzwijn T-bones (800-1000 gram totaal)

4 stuks conference peren

2 citroenen

2 geplette jeneverbessen

90 gram boter

100 ml  slagroom

60 ml cognac

50 ml olijf of zonnebloemolie

Zeezout

Vers gemalen peper

Snufje kaneelpoeder

Bereiding

Marinade voor de T-bones

  • Doe de T-bones in een grote platte schaal en voeg de olie, het sap van 1 citroen de geplette jeneverbessen toe. Goed mengen en afdekken en in de ijskast plaatsen gedurende minimaal 1 uur.

Peren:

  • Schil de peren en snij ze door de helft, pitjes weghalen.
  • Pocheer de peren gedurende 10 minuten in (een klein beetje) water en voeg het citroensap van de andere citroen en een snufje kaneelpoeder toe.
  • Als de peren gepocheerd zijn uit de pan halen en droog deppen.

Bereidingswijze T-bones

  • Haal de t-bones uit de marinade en bak ze in de boter zo’n 3 minuten per kant.
  • Leg de t-bones op een bord afgedekt met aluminiumfolie.
  • Voeg de slagroom toe en de cognac en schrap met een pollepel over de bodem zodat alle smaken in elkaar kunnen overgaan.
  • Voeg naar smaak zout en peper toe.
  • Doe de peren erbij en laat geheel 5 minuten sudderen.
  • Daarna alles warm uit serveren.