Wildzwijn Haas
Artikelnummer: 1828Niet op voorraad
- Niet tevreden, geld terug garantie
- Voor 11:00 besteld, dezelfde avond in huis
- Gratis verzending in NL v.a. €75,-
- 9,3 o.b.v. 19.485 beoordelingen
Het vlees van het wildzwijn is smaakvol en zacht. Mooi, donker vlees, perfect voor het najaar. De haasjes van het wildzwijn zitten per kilo verpakt. Ze zijn schoongemaakt en alleen het zilvervliesje zit er nog op. Dit prachtige product is uitermate geschikt om als biefstuk klaar te maken maar ook op de BBQ een aanrader.
Ingrediënten: - Wildzwijnhaas - Zout en peper naar smaak - Olijfolie - Verse kruiden zoals tijm, rozemarijn en knoflook (optioneel) - Boter (optioneel, voor het braden) Bereidingswijze: 1. Haal de wildzwijnhaas ongeveer 30 minuten voordat je gaat koken uit de koelkast, zodat het vlees op kamertemperatuur kan komen. 2. Dep de wildzwijnhaas droog met keukenpapier en breng deze op smaak met zout en peper. 3. Verhit een beetje olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur. Voor extra smaak kun je ook een klontje boter toevoegen aan de pan. 4. Bak de wildzwijnhaas aan alle kanten goudbruin in de verhitte pan. Dit duurt ongeveer 2-3 minuten per kant. Als je ervoor kiest om verse kruiden zoals tijm, rozemarijn en knoflook te gebruiken, voeg ze dan toe aan de pan voor extra smaak. 5. Zet het vuur lager en laat de wildzwijnhaas nog 4-5 minuten bakken voor een medium-rare kookresultaat. Als je de wildzwijnhaas liever meer doorbakken hebt, laat het dan iets langer in de pan. 6. Gebruik een vleesthermometer om de interne temperatuur van de wildzwijnhaas te controleren. Voor een medium-rare kookresultaat moet de interne temperatuur ongeveer 57-60°C zijn. Voor medium doorbakken is de temperatuur ongeveer 63-66°C. 7. Haal de wildzwijnhaas uit de pan en laat het rusten, losjes afgedekt met aluminiumfolie, voor ongeveer 5-10 minuten. Dit helpt de sappen in het vlees te herverdelen, waardoor het extra sappig en mals wordt. 8. Snijd de wildzwijnhaas in plakken en serveer hem met bijgerechten zoals aardappelpuree, geroosterde groenten of een heerlijke saus naar keuze. Wildzwijnhaas heeft van nature weinig vet en is daarom het lekkerst als het niet te lang wordt doorbakken. Met deze bereidingsinstructies moet je een heerlijke wildzwijnhaas kunnen bereiden om van te genieten. Eet smakelijk!
Herkomst | Polen |
---|---|
Ingrediëntendeclaratie | 100% wildzwijn |
Opslagconditie | Diepvriesproduct ≤ -18ºC |
Rijping | Gerijpt |
Bereidingsmethode | Barbecue, Hot & Fast, Grillen |
Soort | Wild |
SKU | 1828 |