Selecteer eigen leverdatum
Voor 11u besteld, zelfde avond in huis
Gratis verzenden in NL vanaf €75.-
Recyclebare verpakking

Hertenpoulet

Artikelnummer: 1812

Niet op voorraad





Malse stukje hertenvlees voor heerlijke sudder-en stoofgerechten.
  • Niet tevreden, geld terug garantie
  • Voor 11:00 besteld, dezelfde avond in huis
  • Gratis verzending in NL v.a. €75,-
  • 9,3 o.b.v. 19.485 beoordelingen
Over dit product

Met deze hertenpoulet maakt u de heerlijkste wildgerechten. Gesneden van smaakvol hertenvlees en in kleine stukjes voor uw gebruiksgemak.Heeft u nog inspiratie nodig? Dennis "NOSKOS" van Koutrik maakte een heerlijke Mexicaanse Stoofschotel met hert.

Bereiding

Ingrediënten:- Hertenpoulet- Bloem- Spekjes- Ui, wortel en bleekselderij (voor de mirepoix)- Knoflook- Rode wijn- Runder- of wildfond- Verse kruiden zoals tijm, rozemarijn en laurierblad- Zout en peper naar smaak- Olijfolie- BoterBereidingswijze:1. Dep de hertenpoulet droog met keukenpapier en breng deze op smaak met zout en peper. Haal de stukken vlees door wat bloem zodat ze lichtjes bedekt zijn.2. Verhit een beetje olijfolie in een grote stoofpan op middelhoog vuur. Voeg eventueel een klontje boter toe voor extra smaak.3. Bak de spekjes in de verhitte pan tot ze knapperig zijn. Haal de spekjes uit de pan en zet ze opzij, maar laat het spekvet in de pan zitten.4. Bak de hertenpoulet in batches aan alle kanten goudbruin in het spekvet. Doe dit niet in één keer om te voorkomen dat het vlees gaat stomen in plaats van bruinen.5. Terwijl het vlees aan het bakken is, snijd je de ui, wortel en bleekselderij voor de mirepoix (een mengsel van fijngesneden groenten). Voeg deze groenten toe aan de pan zodra het vlees bruin is en bak ze mee tot ze zacht worden.6. Voeg de fijngehakte knoflook toe en bak deze kort mee, ongeveer 1 minuut.7. Blus de pan af met een flinke scheut rode wijn en rasp de aanbaksels van de bodem van de pan los met een houten lepel. Laat de wijn even inkoken om de alcohol te laten verdampen.8. Voeg de hertenpoulet en spekjes weer toe aan de pan. Giet voldoende runder- of wildfond in de pan zodat het vlees net onder staat.9. Voeg verse kruiden zoals tijm, rozemarijn en laurierblad toe voor extra smaak.10. Breng het geheel aan de kook, zet daarna het vuur laag en laat het vlees langzaam sudderen. Dit kan wel 2-3 uur duren, afhankelijk van de grootte en de leeftijd van het hert.11. Controleer af en toe of er nog voldoende vocht in de pan zit. Voeg indien nodig wat extra fond of water toe.12. Na 2-3 uur, wanneer het vlees heerlijk mals is, proef en breng eventueel op smaak met zout en peper.Het gestoofde hertenvlees is nu klaar om geserveerd te worden. Serveer het met bijgerechten zoals aardappelpuree, stoofperen of gestoofde rode kool voor een heerlijke wildervaring.

Meer Informatie
Herkomst Nieuw-Zeeland
Ingrediëntendeclaratie 100% hert
Opslagconditie Diepvriesproduct ≤ -18ºC
Bereidingsmethode Barbecue, Dutch Oven, Braadpan, Low & Slow
Soort Wild
SKU 1812
Reviews
Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over: Hertenpoulet
loader
Bezig met laden...

check-circle U heeft uw review aangeboden ter goedkeuring.

Vaak samen gekocht
eendenborstfilet-met-vel-barbarie
Gevogelte
ca. 350 gram
€ 10,49
Reehaasjes
Wild
ca. 1000 gram
€ 84,99
Hertenrollade
Wild
ca. 1000 gram
€ 34,95
wildzwijn-biefstuk
Wild
ca. 150 gram
€ 8,29
Gourmet-fazantfilet
ca. 250 gram
€ 12,95
Wildzwijn-poulet
Wild
ca. 500 gram
€ 16,99
Herten-rack
Wild
ca. 1300 gram
€ 71,49
€ 60,77
reebout-europees-wild
Wild
ca. 3200 gram
€ 95,99
Wildpoulet
Wild
ca. 500 gram
€ 15,99
hertenpate-met-pedro-ximenez
Wild
€ 5,99