Pizza met Bavette, spicy pompoen en Za'atar

Pizza met Bavette, spicy pompoen en Za'atar

De Herfst Challenge 2023 recept van Papi Pizza

Ingrediënten


  • Pizzadeeg
  • San marzano tomaten
  • Buffelmozzarella
  • Flespompoen
  • Rode ui
  • Bavette
  • Creme fraiche

Bereiding


  • 1. Snijd de pompoen in blokjes van 1 cm, bestrooi deze met olijfolie, zout, za'atar en gerookte paprika. Rooster deze beetgaar in de oven (200) of BBQ.
  • 2. Snij de ui in dunne ringen, doe hier een snuf zout en sap van een halve limoen overheen.
  • 3. Wrijf de bavette in met olijfolie, peper & zout en gaar deze indirect tot 48 graden kerntemperatuur, grill vervolgens op hoog vuur tot 52 graden en laat vervolgens 20 minuten rusten en snijd in dunne plakjes.
  • 4. Maak de dip door Creme Fraiche, gerookte paprika. zout en olijfolie door elkaar te roeren.
  • 5. Vorm de pizza en beleg deze met tomatensaus, mozzarella, pompoen en een snufje za'atar bak deze vervolgens af.
  • 6. Beleg de pizza met plakjes picanha, rode ui en serveer met de crème fraîche.