Arrosticini

Arrosticini

Ingrediënten


Arrosticini:


Citroen tijm zout:

  • 50 gram Grof zeezout
  • 10 takjes tijm
  • 1 stuks citroen

Rode peper knoflook olijfolie:

Bereiding


Arrosticini:

  • 1. Snijd blokjes van 1 x 1 cm van het lamsvlees en laat het vet er aan zitten (verwijder wel het vel).
  • 2. Rijd de blokjes aan de satéprikkers en houd apart.

Citroen tijm zout:

  • 1. Doe het zout in een vijzel, pluk de tijm en snijd fijn en voeg toe aan het zout in de vijzel.
  • 2. Rasp de schil (zeste) van de citroen en voeg toe aan de vijzel.
  • 3. Vijzel alles goed door elkaar zodat het zout iets fijner wordt en alle smaken goed mengen. Houd apart.

Rode peper knoflook olijfolie:

  • 1. Verwarm de olie tot lichaamstemperatuur en doe deze in een spuitflesje.
  • 2. Maak de knoflook schoon en plet deze, voeg toe aan de handwarme olie in de spuitfles.
  • 3. Verwijder het groen van de peper en snijd deze in de lengte in vieren, voeg toe aan de olie en schud goed. Laat de olie zo minimaal 2 uur trekken. (hoe langer de olie staat hoe lekkerder en pittiger deze wordt).

Dresseren van het gerecht:

  • 1. Rooster de arrosticini op de rand van de barbecue zonder toevoeging van olie (het lamsvlees bevat voldoende vet)aan alle kanten goudbruin en knapperig.
  • 2. Bestrooi rijkelijk met het citroen tijm zout en zet de arrosticini rechtop in een grote kom met het vlees naar beneden.
  • 3. Druppel rijkelijk de rode peper knoflook olijfolie over de arrosticini en deel deze zo uit aan je gasten, smakelijk eten.