BBQ Smoked Kalkoenpoten
> 3 uren
2 personen
Gemiddeld
BBQ
Heerlijke gerookte kalkoen van de BBQ! Dit recept is opgesteld door een professionele chef en wordt je aangeboden door BEEF&STEAK. Je kunt, indien gewenst, de producten eenvoudig bestellen via onderstaande links / overzicht onderaan.
Ingrediënten
- 2-3 Kalkoenpoten
- 50 ml Worcester saus
- 15 ml olijfolie
- Barbecue saus
- Dry Rub
- 40 gram All purpose BBQ Rub
- 15 gram bruine suiker
- Mengen in een schaal of kom
Bereiding
Zo bereid je dit recept!
- 1. Met je vingers voorzichtig de huid losmaken van de poten, zorg ervoor dat je de huid niet lostrekt.
- 2. Meng de Worcester saus met de olie in een schaaltje. Smeer het naakte vlees hier ruim mee in.
- 3. Strooi wat van de rub over het naaktvlees en trek het vel weer goed. Rub vervolgens de poten in met de rub.
- 4. Verpak de kalkoenpoten in plastic folie en plaats in de koelkast gedurende 2-4 uurtjes.
- 5. Verwarm de smoker voor op zo’n 100° graden.
- 6. Haal de kalkoenpoten een half uur voor de bereiding uit de koelkast zodat ze op kamertemperatuur kunnen komen.
- 7. Verwarm de (barbecue)saus in een steelpannetje op een laag vuurtje.
- 8. Leg de kalkoenpoten op de barbecue en laat ze ongeveer zo’n 3½ tot 4 uur indirect garen.
- 9. Hou een kerntemperatuur aan van ongeveer 70-75 graden Celsius.
- 10. Om de 45 minuten de poten insmeren met de saus.
Eet smakelijk!
Foto: Bart Everson "Licentie"