BBQ Smoked Kalkoenpoten

BBQ Smoked Kalkoenpoten
Heerlijke gerookte kalkoen van de BBQ!

Ingrediënten

2-3 Kalkoenpoten

50 ml Worcester saus

15 ml olijfolie

Favoriete barbecue saus (bijv. Smokey Mustard, Red Raspberry)

Dry Rub

40 gram All purpose BBQ Rub

15 gram bruine suiker

Mengen in een schaal of kom

Bereiding

1)     Met je vingers voorzichtig de huid losmaken van de poten, zorg ervoor dat je de huid niet lostrekt.

2)     Meng de Worcester saus met de olie in een schaaltje. Smeer het naakte vlees hier ruim mee in.

3)     Strooi wat van de rub over het naaktvlees en trek het vel weer goed. Rub vervolgens de poten in met de rub.

4)     Verpak de kalkoenpoten in plastic folie en plaats in de koelkast gedurende 2-4 uurtjes.

5)     Verwarm de smoker voor op zo’n 100° graden

6)     Haal de kalkoenpoten een half uur voor de bereiding uit de koelkast zodat ze op kamertemperatuur kunnen komen.

7)     Verwarm de (barbecue)saus in een steelpannetje op een laag vuurtje.

8)     Leg de kalkoenpoten op de barbecue en laat ze ongeveer zo’n 3½ tot 4 uur indirect garen .

9)     Hou een kerntemperatuur aan van ongeveer 70-75 graden Celsius.

10)   Om de 45 minuten de poten insmeren met de saus.

Eet smakelijk!

Foto: Bart Everson "Licentie"