BBQ Smoked Kalkoenpoten

BBQ Smoked Kalkoenpoten

Heerlijke gerookte kalkoen van de BBQ! Dit recept is opgesteld door een professionele chef en wordt je aangeboden door BEEF&STEAK. Je kunt, indien gewenst, de producten eenvoudig bestellen via onderstaande links / overzicht onderaan.

Ingrediënten


Bereiding

Zo bereid je dit recept!


  • 1. Met je vingers voorzichtig de huid losmaken van de poten, zorg ervoor dat je de huid niet lostrekt.
  • 2. Meng de Worcester saus met de olie in een schaaltje. Smeer het naakte vlees hier ruim mee in.
  • 3. Strooi wat van de rub over het naaktvlees en trek het vel weer goed. Rub vervolgens de poten in met de rub.
  • 4. Verpak de kalkoenpoten in plastic folie en plaats in de koelkast gedurende 2-4 uurtjes.
  • 5. Verwarm de smoker voor op zo’n 100° graden.
  • 6. Haal de kalkoenpoten een half uur voor de bereiding uit de koelkast zodat ze op kamertemperatuur kunnen komen.
  • 7. Verwarm de (barbecue)saus in een steelpannetje op een laag vuurtje.
  • 8. Leg de kalkoenpoten op de barbecue en laat ze ongeveer zo’n 3½ tot 4 uur indirect garen.
  • 9. Hou een kerntemperatuur aan van ongeveer 70-75 graden Celsius.
  • 10. Om de 45 minuten de poten insmeren met de saus.

Eet smakelijk!

Foto: Bart Everson "Licentie"