Biefstuk met gesmoorde uien en paprika

Biefstuk met gesmoorde uien en paprika

Een biefstuk bakken kan op veel verschillende manieren. Met ingrediënten van goede kwaliteit kun je op veel verschillende manieren een smaakvol gerecht op tafel zetten. Voor een keer iets anders dan bakken van de biefstuk, volg je het gemakkelijke recept voor gesmoorde biefstuk met gesmoorde uien en paprika. Geserveerd met rijst is dit een prachtige variatie op het simpel bakken van een biefstuk.


Jouw biefstuk bakken in de speciale kruiden Essence

In dit recept zal je zien dat je jouw biefstuk gaat bakken in Essence. Dit is een smaakvol kruidenmengsel, wat je op eenvoudige wijze zelf maakt. De mix van paprikapoeder, zeezout, zwarte peper en uienpoeder in combinatie met Cayenne peper, oregano en tijm geven een heerlijke samenstelling van smaken. Hierin meng je jouw biefstuk alvorens het bakken. Dit geeft een heerlijke rijke smaak waar je van zult watertanden. Volg de rest van het recept stap voor stap en zet

Ingrediënten


  • 4 stuks biefstuk van circa 150-200 gram
  • 25 ml essence (zie recept verderop)
  • 60 ml plantaardige olie
  • 25 gram bloem
  • 750 ml kippenbouillon
  • 1 kilo uien, fijn gesneden
  • 1 rode en groene paprika, gesneden in reepjes
  • 3 theelepels zeezout
  • ½ theelepel Cayenne peper
  • ½ theelepel versgemalen peper
  • Paar takjes vers gesneden peterselie

Essence:

  • 2½ eetlepel (± 18 gram) paprikapoeder
  • 2 eetlepels zeezout
  • 1 eetlepel zwarte peper
  • 1 eetlepel uienpoeder
  • 1 eetlepel Cayenne peper
  • 1 eetlepel gedroogde oregano
  • 1 eetlepel gedroogde tijm

Bereiding


  • 1. Meng het vlees met de Essence en de bloem in een schaal.
  • 2. Verhit de olie in een flinke (gietijzeren) koekenpan op half hoog vuur, bak het vlees aan beide zijden rondom bruin.
  • 3. Voeg 500 ml kippen bouillon toe en roer met een pollepel over de bodem zodat de aangekoekte stukjes vrijkomen.
  • 4. Voeg vervolgens de uien, paprika’s, zeezout, Cayenne peper en zwarte peper toe.
  • 5. Het geheel aan de kook brengen en regelmatig blijven roeren totdat de groentes gaar zijn. Dit duurt ongeveer zo’n 6 tot 8 minuten.
  • 6. Draai het vuur laag en dek de pan af met een deksel. Laat 15 minuten staan en af en toe roeren.
  • 7. Haal de deksel van de pan en voeg het laatste restje bouillon toe. Laat het geheel een uur of langer sudderen op een laag pitje. Het is de bedoeling dat de jus goed ingedikt is en het vlees lekker mals blijft.
  • 8. Voeg de peterselie toe en eventueel serveren met witte rijst.

Leer hier nog meer over alle soorten biefstuk!