Chicken Tandoori Burgers

Chicken Tandoori Burgers
Home-made kipburgers met yoghurt-dip op Indiase wijze

Ingrediënten

Ingrediënten voor 4 broodjes:
4 hamburger bollen of bollen naar keuze
2 st rode ui
1 st komkommer
koriander
sla

Ingrediënten burger:
1 kg kippendijvlees
2 st ei
4 tl tandoori pasta of kruiden
2 tl komijn
1 st citroen rasp + sap
1 tl cayenne peper
2 stengels bosui
2 tl gemberpoeder
3 el paneermeel of beschuit
1,5 tl zeezout

Voor de dip:
150 gr dikke yoghurt
2 takjes koriander, fijngesneden
2 takjes munt, fijngesneden
3 takjes peterselie, fijngesneden
½  tl komijn
1 cm verse gember, fijngesneden
zout
peper
chili flakes
½ st citroen sap

Bereiding

1: Verwarm de bbq voor op indirect 180 C°
2: Maak een aantal velletjes keukenpapier vochtig en leg deze op je aanrechtblad. Plaats hierop een snijplank. Dit voorkomt dat de plank gaat schuiven bij het snijden van de kippendijen. Haal de kippendijen uit de verpakking en snijd deze inclusief de vetrandjes die eraan zitten zo fijn mogelijk, of bepaal zelf hoe fijn of grof je je kippengehakt wilt hebben. Doe alles wat gesneden is in een grote mengkom zodat het van je plank af is. Mocht je thuis een gehaktmolen hebben kun je de kippendijen natuurlijk door de molen halen.
3: Meng het kippengehakt met de tandooripasta, komijnpoeder, citroensap, cayennepeper, gemberpoeder, gesneden bosui, zeezout, ei & paneermeel
4: Wanneer het goed gemengd is verdeel het over 4 gelijke porties en vorm hiervan 4 burgers. Zet de burgers 30-45 minuten in de koeling om ze te laten opstijven
5: Meng voor de dip alle ingrediënten door elkaar en zet ook weg in de koelkast
6: Snij de rode ui & komkommer, was de sla
7: Grill de tandoori burgers op de bbq tot een kerntemperatuur van minimaal 72 C°
8: Rooster de hamburgerbroodjes kort op de grill en maak de burgers af met de sla, komkommer, rode ui en de dip
9: Eet smakelijk!