Crispy Chicken Wings

Crispy Chicken Wings
Smaakvol en eenvoudig recept om kippenvleugeltjes te maken met krokante korst.

Ingrediënten

Ingrediënten: (voor 4 personen)

2 pakjes Gildehoen kippenvleugels (10 stuks)
45 gram boter
40 gram bloem
5 gram knoflookzout
5 gram paprikapoeder
5 gram zwarte peper
2 gram Cayenne peper
Zeezout eventueel naar smaak toevoegen

Bereiding

Snij de vleugels bij het kraakbeen
Dep de ontdooide kippenvleugels goed droog met keukenpapier
Verwarm de oven voor op 220°
Neem een afsluitbare zak en voeg de bloem, paprikapoeder, knoflookzout, zwarte peper en de Cayenne peper toe. (eventueel nog zeezout toevoegen)
Goed door elkaar schudden en dan de kippenvleugels toevoegen, het geheel goed mengen zodat de kruidenmix goed hecht
Neem een bakplaat en leg er bakpapier in
Smelt de boter op de bakplaat
Voeg de kippenvleugels toe en bak ze aan beide zijden goudbruin gedurende 30 minuten
Draai de kippenvleugels om en bak ze nog een minuut of 15 totdat ze lekker knapperig en gaar zijn.