Dry-aged Côte de Boeuf met aardappelpuree, champignons en prei
< 40 minuten
4 personen
Gemiddeld
Grill
Complete maaltijd met de volle, smaak van Dry-Aged rundvlees.
Ingrediënten
- 1 côte de boeuf van 1500 gram ongeveer 2,5 cm dik
- 2 eetlepels olijfolie extra virgin
- 4 eetlepels ongezouten boter
- 120 ml zure room
- Ongeveer 120 ml warme melk
- Zeezout naar smaak toevoegen
- Vers gemalen zwarte peper naar smaak toevoegen
- 1 pond prei, zonder de wortel en het donkere gedeelte van de prei
- Geroosterde balsamico champignons (champignons is wat balsamico-olie grillen)
- 1 pond kruimige aardappelen ongeschild, in 2 tot 3 gelijke stukken in de lengte snijden
Bereiding
Côte de Boeuf:
- 1. Laat de Cote de Boeuf op kamertemperatuur komen. Bestrooi met peper en zout
- 2. Zet de oven (op grill) of BBQ op 170 graden
- 3. Grill de Cote aan beide zijden gedurende 60-70 minuten in totaal tot een mooie bruine kleur. Hou een kerntemperatuur aan van ongeveer 55 graden. Haal de steak van het vuur en laat 5-10 minuten afgedekt rusten.
Aardappelpuree:
- 1. Kook de aardappelen in ruim kokend water met zout totdat deze gaar zijn.
- 2. De aardappelen afgieten en doe ze daarna in een kom en voeg de ongezouten boter, de olijfolie , de zure room en 60 ml warme melk toe. De aardappelen mengen met een stamper totdat ze crèmig, maar toch nog stevig van structuur zijn.
- 3. Voeg indien nodig nog wat extra warme melk toe en breng op smaak met peper en zout.
Prei:
- 1. Snij het witte gedeelte van de prei in de lengte doormidden. Snij vervolgens in dunne (halve) plakjes.
- 2. Bak de prei met de overgebleven ongezouten boter in een koekenpan op middelhoog vuur tot het zacht is. Dit zou ongeveer 15 minuten moeten duren.
- 3. Breng op smaak met peper en zout.
Serveer de prei in een kring op een voorverwarmd bord. Doe de puree in het midden hiervan. Snij het vlees in mooie, gelijke plakken en leg dit over de puree. Garneer met de champignons. Eet smakelijk!