Eendenborst met cranberrysaus
Ingrediënten
2 x eendenborst met vel
1 el peperkorrels Grofzout
Peper uit de molen
175 gram cranberries
Scheut rode port
Citroenrasp
1,5 eetlepel rietsuiker
Kaneelstokje
Bereiding
1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.
2. Snij een ruitpatroon in het vel.
3. Rooster de peperkorrels in een droge pan en stamp ze fijn in een vijzel. Smeer de eendenborst hiermee in.
4. Bak de eend zonder olie met de huid naar beneden in een ovenvaste pan op een laag pitje
zodat het vet vrijkomt, 10 tot 15 minuten. Verwijder het braadvet en bak even op hoog
vuur totdat de huid knapperig wordt. Voeg een beetje olijfolie toe en bak het vlees nog 1 a
2 minuten.
5. Voeg de ingredienten voor de cranberrysaus samen in een koekenpan en laat het op middelhoog vuur indikken.
6. Zet de pan met de filets in de hete oven en gaar de eendenborst een minuut of 10 af.
7. Laat de eendenborst een paar minuten rusten op een warm bord.
8. Serveer met de cranberrysaus.