Eendenborstfilet met sinaasappelmarinade

Eendenborstfilet met sinaasappelmarinade

Probeer met onze Barbarie-eend. Dit recept is opgesteld door een professionele chef en wordt je aangeboden door BEEF&STEAK. Je kunt, indien gewenst, de producten eenvoudig bestellen via onderstaande links / overzicht onderaan.

Ingrediënten


Bereiding

Zo bereid je dit recept!


  • 1. Verwarm een oven tot 160 graden.
  • 2. Vet een glazen schotel met een deksel in.
  • 3. Verdeel ongeveer 1/4 kopje marmelade in de bodem van de schotel. Leg de eendenborsten in de schotel op de jam.
  • 4. Prik gaten in de eendenborsten met een vork, en verspreid een laagje marmelade (ongeveer 1 eetlepel) over de eendenborsten.
  • 5. Strooi de knoflook over de bovenkant van de eend. Verdeel de ui en stukjes sinaasappel rond de eendenborsten in de schaal.
  • 6. Bedek de schotel, en bak in de voorverwarmde oven tot de eendenborsten 38 graden zijn, gemeten met een vleesthermometer, ongeveer 15 minuten.
  • 7. Verwijder het deksel, verdeel over nog 1 eetlepel marmelade over elke borst en zet terug in de oven, onbedekt. Bak tot het vlees medium rare is, 63 graden kerntemperatuur.