
Eendenborstfilet met sinaasappelmarinade
< 30 minuten
4 personen
Gemiddeld
Oven

Probeer met onze Barbarie-eend. Dit recept is opgesteld door een professionele chef en wordt je aangeboden door BEEF&STEAK. Je kunt, indien gewenst, de producten eenvoudig bestellen via onderstaande links / overzicht onderaan.
Ingrediënten
- 4 Eendenborstfilets
- Marmelade
- Knoflook
- Ui
- Sinaasappel in partjes
Bereiding
Zo bereid je dit recept!
- 1. Verwarm een oven tot 160 graden.
- 2. Vet een glazen schotel met een deksel in.
- 3. Verdeel ongeveer 1/4 kopje marmelade in de bodem van de schotel. Leg de eendenborsten in de schotel op de jam.
- 4. Prik gaten in de eendenborsten met een vork, en verspreid een laagje marmelade (ongeveer 1 eetlepel) over de eendenborsten.
- 5. Strooi de knoflook over de bovenkant van de eend. Verdeel de ui en stukjes sinaasappel rond de eendenborsten in de schaal.
- 6. Bedek de schotel, en bak in de voorverwarmde oven tot de eendenborsten 38 graden zijn, gemeten met een vleesthermometer, ongeveer 15 minuten.
- 7. Verwijder het deksel, verdeel over nog 1 eetlepel marmelade over elke borst en zet terug in de oven, onbedekt. Bak tot het vlees medium rare is, 63 graden kerntemperatuur.