Entrecote steak met crème fraiche en grof gemalen pepersaus

Entrecote steak met crème fraiche en grof gemalen pepersaus

Dikke entrecote met een smakelijke, subtiele pepersaus.

Ingrediënten


  • 2 entrecotes van circa 225 gram, dikte 2,5 cm. Zeker 1 uur van tevoren uit de ijskast en  op kamertemperatuur laten komen
  • 2 eetlepels crème fraiche
  • 2 afgestreken theelepels verse zwarte peperkorrels, grof gemalen
  • 275 ml verse runderbouillon
  • 2 eetlepels cognac
  • 1 theelepel boter
  • 1 theelepel olie
  • Grof zeezout naar smaak toevoegen

Bereiding


  • 1. Doe de runderbouillon in een steelpannetje en kook deze in ongeveer 10 minuten voor de helft in. Even proeven en op smaak brengen met zout.
  • 2. Als de steaks op kamertemperatuur zijn, rijkelijk bestrooien met zee zout.
  • 3. Pan op hoog vuur en als deze gloeiend heet is de boter en de olie toevoegen (moet meteen gaan schuimen).
  • 4. De steaks in de pan op hoog vuur en grill deze 3 minuten aan één zijde voor medium en 2 minuten voor rare.
  • 5. De steaks omdraaien en de andere zijde 2 minuten bakken voor medium en 1 minuut voor rare.
  • 6. Haal de steaks uit de pan en plaats deze op een voorverwarmd bord. Voeg de cognac toe en laat dit even koken.
  • 7. De runderbouillon toevoegen en als laatste de crème fraiche en de grof gemalen zwarte peperkorrels.
  • 8. Flink doorroeren en laat het even koken gedurende 1 minuut.
  • 9. Schenk de saus over de steaks.