Flat Iron met romige Roquefortsaus
Ingrediënten
Ingrediënten voor 4 personen:
1 kilo Flat Iron
Voor de marinade:
60 ml Balsamico azijn
60 ml sojasaus
60 ml olijfolie
1 eetlepel fijngesneden sjallot
1 eetlepel bruine basterdsuiker
1 eetlepel fijngesneden knoflook
½ theelepel rode chilli vlokken
½ theelepel zout
½ theelepel zwarte peper
Romige Roquefortsaus:
100 gram roomboter
60 gram Roquefort
1 eetlepel fijngesneden sjalot
½ eelepel fijngesneden knoflook
1 theelepel Noskos The Steak
Doe alle ingrediënten in een kom en roer goed door elkaar tot het een zacht geheel is.
Je kunt dit afgedekt in de koelkast een week bewaren
Extra benodigdheden:
Zipper zak
BBQ met deksel
Kerntemperatuurmeter
Bereiding
Doe alle ingrediënten voor de marinade in een kom, roer goed door elkaar, als laatste de olijfolie
Doe de Flat Iron in een zipper zak en giet de marinade erbij.
Leg 3 a 4 uur in de koelkast.
Haal het vlees hierna uit de marinade en laat het op “kamertemperatuur” komen.
Richt je BBQ in voor directe verhitting en een temperatuur van ca. 200 graden
Grill de steak 3 minuten en draai dan 45 graden (niet omkeren!)
Keer na 3 minuten om en grill weer 3 minuten, draai nu 45 graden, grill wederom 3 minuten of tot de kerntemperatuur ca. 51 graden is.
Haal van het rooster, smeer de Roquefort saus eroverheen en laat ca. 5 minuten losjes afgedekt met aluminiumfolie staan.
Snijd het vlees dwars op de draad aan.