Geroosterde longhaas

Geroosterde longhaas

Ontdek de kunst van malsheid en smaak met ons recept voor geroosterde longhaas. Ervaar de weelde van dit zorgvuldig bereide rundvlees, sappig en vol van smaak. Met eenvoudige stappen breng je deze culinaire verwennerij naar je eigen keuken. Laat je smaakpapillen genieten van de sublieme smaken en de malsheid van geroosterde longhaas voor een onvergetelijke eetervaring.

Ingrediënten


Longhaas:

  • 400 gram Longhaas
  • 2 stuks sjalot
  • 1 teen knoflook
  • 50 gram Hollandse champignons
  • 1 dl Cognac
  • 3 dl Rode wijn
  • 2 stuks laurierblad
  • 2 dl Kalfsfond

Rode bieten extract:

  • 5 dl rode bietensap
  • 1 stuks steranijs
  • 1 stuks kaneelstokje
  • 1 stuks vanillestokje
  • 2 stuks kruidnagel
  • 1 stuks laurierblad

Quinoa:

  • 1 stuks sjalot
  • 1 teen knoflook
  • 200 gram rode quinoa
  • 50 gram rode bietensap
  • 2,5 dl gevogelte bouillon

Sjalot:

  • 10 stuks kleine sjalot
  • 150 gram natuurazijn
  • 150 gram suikerwater (1:1)
  • 100 gram rode bietensap

Mosterd:

  • 50 gram mosterdzaad
  • 1 theelepel mosterdpoeder
  • 1 dl sushi azijn
  • Shisso purple

Bereiding


Longhaas:

  • 1. Maak de longhaas schoon en bewaar de afsnijdsels voor de jus.
  • 2. Verdeel de longhaas in 4 gelijke porties en houd apart.
  • 3. Bak de afsnijdsels aan in een klein pannetje boven direct vuur op het rooster van de barbecue totdat deze beginnen te kleuren, snijd de sjalot en de knoflook grof en bak mee, snijd de champignons in vieren en bak mee.
  • 4. Blus af met de cognac en de rode wijn, voeg de laurier toe en laat reduceren tot 1 dl.
  • 5. Voeg de kalfond toe en laat reduceren tot een dikke saus, zeef deze door een fijne zeef in een schoon pannetje en houd warm.
  • 6. Rooster nu de longhaas aan beide kanten op het rooster boven direct vuur van de barbecue en laat hierna bovenin de barbecue verder garen gedurende 4 à 5 minuten op 200 graden Celsius, pak in met aluminiumfolie en laat rusten.

Rode bieten extract:

  • 1. Kook alle ingredienten samen in een pannetje boven direct vuur op het rooster van de barbecue in tot 1,5 dl.
  • 2. Zeef deze door een fijne zeef in een schoon pannetje en houd warm.

Quinoa:

  • 1. Snipper de sjalot en fruit deze samen met een geplette knoflookteen en de quinoa in een klein pannetje boven direct vuur op het rooster van de barbecue, blus af met het rode bietensap en de gevogelte bouillon en kook de quinoa gaar totdat het vocht verdampt is, verwijder de laurier, breng op smaak en houd warm.

Sjalot:

  • 1. Leg de sjalotten in warm water gedurende 10 minuten zodat ze makkelijker schoon te maken zijn.
  • 2. Kook hierna de sjalotten gaar in de rest van de ingredienten in een klein pannetje boven direct vuur op het rooster van de barbecue en houd hierna warm.

Mosterd:

  • 1. Kook het mosterdzaad in ruim water in een klein pannetje boven direct vuur op het rooster van de barbecue gedurende 10 minuten, giet af en laat goed uitlekken.
  • 2. Meng met het mosterdpoeder en de sushiazijn en houd warm.

Dresseren van het gerecht:

  • 1. Haal de longhaas uit de aluminiumfolie, breng op smaak en snijd iedere portie eenmaal doormidden.
  • 2. Zet m.b.v. een steker met een doorsnede van 5 cm op ieder bord een torentje van de quinoa en leg hier 1 stukje longhaas op en 1 stukje longhaas naast.
  • 3. Leg een paar sjalotje op ieder bord en schep hier iets van de mosterd over.
  • 4. Druppel het exctract van rode biet over het gerecht en schep de saus om het gerecht.
  • 5. Maak af met shisso purpre en serveer aan je gasten, smakelijk.