Gegrilde Pittige Flat Iron Steak

Gegrilde Pittige Flat Iron Steak

Een echt Amerikaans recept voor een echte Amerikaanse snit!

Ingrediënten

1-2 Flat Iron Steaks á 800 gram

1 eetlepel Chilipoeder

¼ theelepel cayennepeper

½ theelepel knoflookzout

½ theelepel gedroogde peterselie

2 eetlepels bruine suiker

½ theelepel komijn

Olijfolie

Peper en zout

Bereiding

1)      Mix alle ingrediënten in een kom. Voeg eventueel nog een snufje zout en peper toe.

2)      Rub de steaks in met de kruidenmix en olie. Zorg dat alles gelijkmatig is verdeeld.

3)      Bak in een grillpan op hoog vuur (of op een BBQ, direct op hoog vuur) tot een mooie bruine kleur. Kerntemperatuur ongeveer 57 graden Celsius.

4)      Zet de steaks afgedekt met folie weg gedurende 5-10 minuten.

5)      Snij de steaks op de draad  in plakjes en serveer met gegrilde groenten en gepofte aardappel met kruidenboter.