Gekruide Iberico Secreto

Gekruide Iberico Secreto
Iberico secreto met een heerlijke kruidenrub. Hou rekening met een dagje marineren.

Ingrediënten

Ingrediënten: (voor 4 personen)

1 kg Iberico Secreto


2 teentjes knoflook gepeld en gesneden
80 gram gerookte paprikapoeder
80 gram suiker
15 gram gemalen komijn
5 gram gehakte peterselie
8 ml olijfolie en wat extra om in te bakken
8 ml witte wijnazijn
15 ml water
80 ml zoete sojasaus

Om erbij te serveren:

450 gram grote piquillo (grote zoete) paprika’s uitgehold besprenkeld met zeezout
Zeezout naar smaak toevoegen

Bereiding

Neem een schaal en meng hierin de paprikapoeder, de suiker, de komijn, de knoflook en de peterselie
Voeg de soja saus de olie , de azijn en het water toe en maak er een pasta van
Neem een platte schaal die afgedekt kan worden met deksel
Snij de Secreto in 4 gelijke stukken en smeer de 4 stukken in met een gedeelte van de pasta, vervolgens afsluiten/afdekken en 24 uur in de koelkast zetten (u heeft maar een gedeelte van de pasta nodig, de rest kunt u bewaren en toepassen op andere lekkere stukken (varkns)vlees)
Giet een beetje olijfolie in een platte koekenpan op hoog vuur de steaks om en om bakken gedurende 2 à 3 minuten voor medium rare. Als de steaks zijn gedraaid op klein vuur nog zo’n 2 minuten laten nagaren
Neem een koekenpan en een scheutje olijfolie (15 ml) en bak de paprika’s totdat ze een beetje gekleurd zijn serveer ze naast de secreto en sprenkel er zout op naar smaak