Geroosterde varkenshaas van de BBQ plank
< 30 minuten
4 personen
Gemiddeld
BBQ/oven
Ook varkensvlees is lekker op een BBQ plank. Dit recept is opgesteld door een professionele chef en wordt je aangeboden door BEEF&STEAK. Je kunt, indien gewenst, de producten eenvoudig bestellen via onderstaande links / overzicht onderaan.
Ingrediënten
- 1 Cederhouten BBQ plank
- 1 kilo varkenshaas
- 2 sjalotjes, fijn gesneden
- 1 theelepel maïzena
- 1 theelepel gemalen anijs
- 1 eetlepel gehakte verse koriander
- 1 eetlepel verse gemberwortel
- 4 teentjes knoflook geperst
- 2 eetlepels olie
- 60 gram bruine suiker
- 120 gram gemalen gebrande pinda’s
- 1,5 dl lichte sojasaus
- 1,5 dl kippenbouillon
Bereiding
Zo bereid je dit recept!
- 1. Neem een schaal en maak een marinade van de geperste knoflook, sojasaus, suiker, gember, koriander en de anijs. Goed mengen.
- 2. Leg de varkenshaas in een ondiepe schaal en overgiet het vlees met de marinade. Zorg ervoor dat alles goed bedekt is met de marinade.
- 3. Koel zetten en regelmatig de varkenshaas draaien zodat de marinade goed kan intrekken.
- 4. Het vlees grillen op de plankjes op de barbecue of in een voorverwarmde oven op 190° gedurende 20 minuten roosteren.
- 5. Tijdens het roosteren constant bedruipen met de marinade.
- 6. Gebruik een vleespen om te kijken of het vlees gaar is.
- 7. Vlak voordat het vlees gaar in een pan de olie verhitten en de sjalotjes fruiten totdat ze bruin beginnen te worden.
- 8. Voeg de gemalen pinda’s, de bouillon en de marinade toe.
- 9. Zachtjes aan de kook brengen,
- 10. Maizena toevoegen en flink roeren zodat de saus kan binden.
- 11. Varkenshaas in plakken snijden en de saus erover heen gieten.