Hertenbiefstuk met bosbessen, sjalotjes en rode wijn

Hertenbiefstuk met bosbessen, sjalotjes en rode wijn

Heerlijk gerecht om ook eens hert in de zomer te maken.

Ingrediënten


Bereiding


  • 1. Doe de tijm en de jeneverbessen in een vijzel met flink wat versgemalen peper en zeezout en stamp dit goed (kan ook met een stafmixer).
  • 2. Voeg er 2 flinke scheuten olijfolie aan toe.
  • 3. Dep het hertenbiefstuk droog met keukenpapier en smeer de mix op de hertenbiefstuk.
  • 4. Zet een grillpan op hoog vuur. Grill de biefstuk in 3 minuten aan beide zijden mooi bruin.
  • 5. Haal de hertenbiefstuk uit de pan en laat het 4 minuten afgedekt rusten.
  • 6. Zet de pan op laag vuur en doe een flinke scheut olijfolie in de pan.
  • 7. Voeg de sjalotjes en de knoflook toe en meng dit rustig totdat het glazig word.
  • 8. Zet het vuur nu hoog en voeg de wijn toe. Laat tot de helft inkoken.
  • 9. Voeg bosbessen toe en laat het 4 minuten rustig sudderen.
  • 10. Haal de pan van het vuur, voeg de boter toe en meng alles goed door elkaar tot het een mooi, glad mengsel is.
  • 11. Naar eigen inzicht op smaak brengen.

Snij de hertenbiefstuk in partjes van 2 cm en doe de overgebleven jus over de hertenbiefstuk met een lepel en serveer deze met bijvoorbeeld broccoli of andere groene groentes.