Iberico Pluma met Salieboter

Iberico Pluma met Salieboter
Smaakvol Iberico vlees met huisgemaakte salieboter

Ingrediënten

2 takjes verse salie
1 teentjes knoflook
1 st bosui
Zeezout
Zwarte peper
2 el balsamico azijn
150 ml Zonnebloemolie

Salie boter:
200 gr Roomboter, kamertemperatuur
Zeezout
Zwarte peper
1 st Limoen sap + rasp
1/2 tl Chili flakes
4 tk Verse Salie, fijn gesneden
1/2 tl Knoflook poeder

Bereiding

1: Maal in de keukenmachine of met de staafmixer de verse salie, knoflook, bosui, zeezout, zwarte peper & balsamico fijn.
2: Laat het mengsel een half uur staan.
3: Mang als laatste de zonnebloemolie erdoorheen.
4: Haal de Iberico Pluma uit de verpakking en doe deze in een schaal, giet hierover de marinade en laat het minimaal 2 uur marineren. Draai tussendoor het vlees een keer om.
5: Haal het vlees uit de marinade en dep hem iets af.
6: Gril de Pluma af op de bbq, direct 190-200 C°, 5-6 minuten aan elke kant. Laat hem een paar minuten rusten voordat je hem snijdt.

Bereiding Salieboter:
1: Meng het zeezout, zwarte peper, limoen sap + rasp, chili flakes, fijn gesneden salie & de knoflookpoeder in een grote schaal
2: Voeg nu de roomboter toe en meng goed met elkaar. Je kunt hem ook met een garde luchtig een beetje opslaan.
3: Proef de boter en maak eventueel naar eigen smaak hoger op smaak met chili en/of zeezout.
4: Serveer de boter bij de Iberico Pluma of een andere stukje vlees.