Italian Longhaas Pinwheels

Italian Longhaas Pinwheels
Mini rollades van longhaas met frisse tomatensalade

Ingrediënten

Voor de Pinwheels (4 personen):
1 stuk longhaas (ca. 1 tot 1,5 kg)
100 gr gedroogde tomaat
120 gr olijven groen
120 gr olijven zwart
6 plakken serrano ham
2 tn knoflook
1 bosje basilicum (15 gr)
45 gr geraspte mozzarella
45 gr pijnboompitten
zeezout
zwarte peper

Tomaten Salade:
3 stuks grote trostomaat
3 stuks mini paprika
4 kleine trostomaten
75 gr cherry tomaten
1 eetl pijnboompitten
½ rode ui, fijngesneden
6 takjes basilicum
verse bieslook naar smaak
6 eetl olijfolie
2 eetl witte wijnazijn

Bereiding

Bereidingswijze Pinwheels
1: Haal de longhaas uit de verpakking en verwijder overtollige vliezen en hard vet
2: Snijd de longhaas in de lengte en verwijder de zeen, zodat er twee langwerpige stukken ontstaan die we gaan vlinderen
3: Snijd elk stuk in de lengte tot het midden open en doe dat ook aan de andere kant zodat er een dunne plak ontstaat. Snijd elke plak door de helft. We hebben nu in totaal vier stukken
4: Maal de olijven in een keukenmachine met de gedroogde tomaat, knoflook, basilicum, pijnboompitten, zeezout en zwarte peper of snijd zo fijn mogelijk.
5: Smeer de olijven tapenade op de vier delen longhaas. Strooi daarover de mozzarella kaas en als laatste leg je de plakken serranoham erop
6: Rol nu de longhaas op zodat er een kleine rollade ontstaat. Snij elke rol longhaas in drie plakken. Prik dan een in water voorgeweekte (houten) satépen door het losse uiteinde van elke plak
7: Verwarm de bbq indirect tot 180°C en gril hier op de spiezen met pinwheels tot een kerntemperatuur van 48°C of elke andere gewenste kerntemperatuur
8: Serveer de pinwheels met tomatensalade & knoflook stokbrood

Voor de tomatensalade:
1: Pliceer (ontvellen) de tomaten en verwijder de schil. Snij de tomaat in vieren en verwijder het vruchtvlees. Snij de tomaat in kleine stukjes
2: Rooster de pijnboompitten kort in de koekenpan, bestrooi met wat zout
3: Snij de ui zo fijn mogelijk.
4: Hak de basilicum en bieslook
5: Snijd ook de overige tomaten en mini paprika’s in kleine stukjes.
6: Meng voor de dressing de olijfolie met het azijn en breng op smaak met zout en peper.
5: Meng alle ingrediënten door elkaar en serveer deze tomatensalade apart bij de pinwheels.