Limoen-knoflook Rib Eyes

Limoen-knoflook Rib Eyes

Voeg een zomerse twist toe aan je barbecue-avontuur met ons recept voor limoen-knoflook Rib Eyes. Laat je verleiden door de sappige en smaakvolle Rib Eye-steaks, gemarineerd in een heerlijke combinatie van limoen en knoflook. Met eenvoudige stappen bereid je deze culinaire lekkernij, waarbij de verfrissende Citrus accenten perfect samenkomen met de rijke smaak van knoflook. Een onweerstaanbare keuze voor een smaakvolle en zomerse grillervaring.

Ingrediënten


  • 2 Rib Eyes steaks van 250-300 gram
  • 2 tenen knoflook, gepeld en gehalveerd
  • 1 eetlepel verse oregano, fijngehakt
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 eetlepel gezouten boter
  • 2 theelepels zout
  • Verse zwarte peper
  • ½ limoen

Bereiding


  • 1. Wrijf de steaks in met de knoflook. Strooi er wat peper overheen. Wrijf de steaks daarna in met de helft van de olijfolie en bestrooi daarna met de helft van de oregano.
  • 2. Pak de steaks in keukenfolie en laat een uur op kamertemperatuur rusten.
  • 3. Pak een grill pan en et deze op een medium vuur en verhit de rest van de olie en de boter.
  • 4. Neem de steaks uit de folie en bestrooi ze licht met het zout.
  • 5. Leg de steaks in de hete pan en bak beide zijden tot een mooie bruine kleur.
  • 6. Zet het vuur laag en laat de steak nog 1 minuut aan beide zijden doorgaren. Neem de steaks uit de pan en leg deze op een bord.
  • 7. Grill ondertussen de limoen in de nog hete pan.
  • 8. Knijp het sap uit de limoen over de steaks.