Oma's Schnitzel

Oma's Schnitzel
Heerlijke Schnitzels zoals Oma die maakte

Ingrediënten

Ingrediënten voor 4 personen

4 Livar Schnitzels
1 theelepel zout
1/2 theelepel zwarte peper
100 gram bloem
2 eieren
1 eetlepel citroensap
150 gram paneermeel
Arachide-olie
Citroenschijfjes

Extra benodigdheden:

Kerntemperatuurmeter

Bereiding

Breng de schnitzels op smaak met zout en peper
Zet drie ondiepe borden naast elkaar en vul deze met de bloem, eieren met citroensap goed geroerd en als laatste het paneermeel.
Haal het vlees door de bloem, vervolgens door het eimengsel en als laatste door het paneermeel
Verhit voldoende olie in een diepe pan en breng de temperatuur naar 175 graden.
Frituur het vlees 3 a 4 minuten om-en-om tot het goudbruin is met een kerntemperatuur van ca. 62 graden.

Serveer direct en garneer met de citroenschijfjes