Pittige kippendijen met honing
< 20 minuten
6 personen
Makkelijk
Pan
Heerlijke bereiding, zeker als je van zoet houdt.
Ingrediënten
- 8 kippendijen zonder vel en been
- 10 gram knoflookpoeder
- 10 gram chili poeder
- 5 gram gemalen komijn
- 5 gram paprikapoeder
- ½ dun gesneden rode peper zonder pitjes
- 10 ml cider azijn
- 80 ml honing
- Snufje zeezout
- Bakspray
Bereiding
- 1. Neem een grote schaal en meng hierin alles behalve de azijn en de honing.
- 2. Voeg de kippendijen toe en goed door elkaar mengen.
- 3. Spuit de braadpan in met bakspray en de bak de dijen aan beide zijden gedurende 5 minuten op hoog vuur.
- 4. Meng de honing en azijn in kleine schaal goed door elkaar met een garde.
- 5. Haal de dijen even uit de pan en gebruik 60 ml van de honing azijn dressing om de dijen in te kwasten.
- 6. 1 minuut bakken en de dijen omdraaien en het met het restant de kippendijen in kwasten.
- 7. Afbakken totdat de dijen gaar zijn.