![Pittige spareribs op Aziatische wijze](https://beefensteak.nl/media/magefan_blog/recept_pittige_spareribs_op_aziatische_wijze.jpg)
Pittige spareribs op Aziatische wijze
> 3 uren
4 personen
Gemiddeld
BBQ
![Pittige spareribs op Aziatische wijze](https://beefensteak.nl/media/magefan_blog/recept_pittige_spareribs_op_aziatische_wijze.jpg)
Asian-style spareribs. Erg populair en lekker. Hou rekening met 6 uur marineren.
Ingrediënten
- 1500 gram spareribs
- 125 ml honing
- 80 ml tomatenketchup
- 60 ml soja saus zoet
- 30 ml hoisin saus
- 15 ml olijfolie
- 3 teentjes knoflook geplet
- 10 gram fijn gesneden gepelde verse gember
- 7 gram rode chilipoeder
Bereiding
- 1. Neem een glazen schaaltje en meng hierin de honing, soja saus, tomatenketchup, hoisin saus, knoflook, de olijfolie, de verse gember en de chilipoeder goed door elkaar.
- 2. Leg de spareribs in schaal of ovenschaal en giet het honingmengsel erover, let op: wel aan beide zijden! Bewaar wat van de marinade!
- 3. Dek het geheel af met plastic folie en laat dit minimaal 6 uur in de koelkast of de hele nacht.
- 4. Verwarm de BBQ voor op 125° en deel deze in voor indirect garen. Zet een schaaltje water erin tegen uitdroging.
- 5. Zet een steelpannetje op middel hoog vuur en voeg de overgebleven marinade toe en hou deze warm.
- 6. Gaar de spareribs, de gaartijd is ongeveer 3,5 uur. De spareribs moeten lekker goudbruin zijn en beetje plakkerig.
- 7. Regelmatig insmeren met de marinade uit het steelpannetje.
- 8. Serveren met bijvoorbeeld witte rijst en gemengde sla.