Pittige spareribs op Aziatische wijze

Pittige spareribs op Aziatische wijze

Asian-style spareribs. Erg populair en lekker. Hou rekening met 6 uur marineren.

Ingrediënten


Bereiding


  • 1. Neem een glazen schaaltje en meng hierin de honing, soja saus, tomatenketchup, hoisin saus, knoflook, de olijfolie, de verse gember en de chilipoeder goed door elkaar.
  • 2. Leg de spareribs in schaal of ovenschaal en giet het honingmengsel erover, let op: wel aan beide zijden! Bewaar wat van de marinade!
  • 3. Dek het geheel af met plastic folie en laat dit minimaal 6 uur in de koelkast of de hele nacht.
  • 4. Verwarm de BBQ voor op 125° en deel deze in voor indirect garen. Zet een schaaltje water erin tegen uitdroging.
  • 5. Zet een steelpannetje op middel hoog vuur en voeg de overgebleven marinade toe en hou deze warm.
  • 6. Gaar de spareribs, de gaartijd is ongeveer 3,5 uur. De spareribs moeten lekker goudbruin zijn en beetje plakkerig.
  • 7. Regelmatig insmeren met de marinade uit het steelpannetje.
  • 8. Serveren met bijvoorbeeld witte rijst en gemengde sla.