Red hot Iberico rib tapas

Red hot Iberico rib tapas

Heerlijke tapas voor een zwoele zomeravond. Begin op tijd met bereiden!

Ingrediënten


De marinade:

  • 8 eetlepels olijfolie
  • 1/2 kop fijngehakte knoflook
  • 1 chili peper, fijngesneden
  • 1 eetlepel oregano, fijngesneden
  • 1 eetlepel rozemarijn, fijngesneden
  • 1/2 theelepel gemalen zwarte peper
  • 1 theelepel suiker
  • 1/2 geperste citroen
  • Zeezout

Bereiding


  • 1. Verwijder het vlies aan de binnenkant van de rib en snijd de spareribs tussen de ribben, zodat je eindigt met individuele ribben.
  • 2. Meng de ingrediënten en marineer de spareribs, ten minste een uur, een hele nacht is nog beter.
  • 3. Stook je gesloten barbecue op tot 120 graden celcius onder het deksel.
  • 4. Gaar de spareribs ongeveer 4 uur uur totdat ze gaar zijn (low&slow is beter dan snel), draai de ribben elk uur en blijf smeren met de marinade.

Serveer als tapas!