
Runder braadstuk met knoflook en tijm met Truffel-aardappelsalade

Met dit recept maakt u iets heel speciaals van een Entrecote braadstuk.
Ingrediënten
1 kg Zuid-Amerikaanse entrecote
3 teentjes knoflook, in dunne plakjes
10 takjes thijm
Verse peper en zeezout naar smaak toevoegen
Voor de aardappel salade met truffel
1 kilo nieuwe aardappelen met vel, in stukken
10 plakjes Pancetta
2 stengels selderij, fijngehakt
2 (zoete) uien, fijngehakt
50 gram verse peterselie, fijngehakt
3 eetlepels truffelolie
Halve limoen
Bereiding
1) Laat het braadstuk op kamertemperatuur komen en wrijf in met olijfolie.
2) Snij het braadstuk op enkele plaatsen in. Snedes van ongeveer 2 cm breed en 1 cm diep. Vul deze met de knoflook en thijm.
3) Grill het braadstuk rondom iets bruin en gaar daarna indirect af. Of in een oven van circa 150 graden tot een kerntemperatuur van circa 50 graden. Pak het braadstuk in de aluminiumfolie en zet nog even weg vóór het serveren.
Aardappelsalade
1) Kook de aardapelen met schil. Doe ze daarna in een grote kom.
2) Droog de Pancetta in een oven van 160 graden gedurende 15 minuten.
3) Voeg de selderij, ui, pancetta en peterselie toe aan de aardappelen en mix alles met 1 eetlepel truffelolie door elkaar. Voeg daarna het limoensap toe.
4) Breng op smaak met verse peper en zout en eventueel nóg wat truffelolie.
5) U kunt dit van tevoren maken en warm of op kamertemperatuur serveren.
Serveer het braadstuk eventueel met (zelfgemaakte) pepersaus.