Siciliaanse Tri-Tip
Ingrediënten
Tri-Tip of Ezeltje van circa 1200-1500 gram
The Roasterie Coffee Rub of Big Boy's BeefBooster
3 Rookchunks Eiken of Hickory
Voor de saus:
3 eetlepels verse tijm
2 teentjes knoflook
1,5 eetlepel gedroogde oregano
1 theelepel grof zout
2 eetlepels citroen- of limoensap
140 ml extra vierge olijfolie
Bereiding
Hak alle droge ingredienten in een keukenmachine of vijzel fijn. Voeg daarna eerst het citroen-of limoensap toe, dan de olijfolie.
Dit kan eventueel een dag van tevoren om zo de smaken nog meer tot stand te laten komen.
Richt je BBQ in voor indirect verwarmen met een temperatuur van circa 150 graden. Smeer de Tri-Tip in met de rub. Voeg ook de chunks toe aan de kolen.
Gaar de Tri-Tip naar een kerntemperatuur van circa 50 graden. Zodra je de gewenste tmeperatuur hebt bereikt haal je het vlees van de BBQ en pak je het losjes in aluminiumfolie.
Verander nu de opstelling van de BBQ van indirect naar direct en verhoog de temperatuur naar circa 200 graden.
Grill het vlees nu aan beide kanten mooi af en laat het vervolgens nog 5 tot 10 minuten afgedekt rusten alvorens te serveren.
Snij het vlees in dunnen plakken van 0,5 tot 1 cm dwars op de draad en serveer deze plakken met de saus.
Buon Appetito!