
Siciliaanse Tri-Tip
< 50 minuten
6 personen
Gemiddeld
BBQ

Dit recept is opgesteld door een professionele chef en wordt je aangeboden door BEEF&STEAK. Je kunt, indien gewenst, de producten eenvoudig bestellen via onderstaande links / overzicht onderaan.
Tri-Tip of Ezeltje met een heerlijke Siciliaanse kruidensaus
Ingrediënten
- Tri-Tip van circa 1200-1500 gram
- Noskos the Beef
- 3 Rookchunks Eiken of Hickory
Voor de saus:
- 3 eetlepels verse tijm
- 2 teentjes knoflook
- 1,5 eetlepel gedroogde oregano
- 1 theelepel grof zout
- 2 eetlepels citroen- of limoensap
- 140 ml extra vierge olijfolie
Bereiding
Zo bereid je dit recept!
- 1. Hak alle droge ingredienten in een keukenmachine of vijzel fijn. Voeg daarna eerst het citroen-of limoensap toe, dan de olijfolie.
- 2. Dit kan eventueel een dag van tevoren om zo de smaken nog meer tot stand te laten komen.
- 3. Richt je BBQ in voor indirect verwarmen met een temperatuur van circa 150 graden. Smeer de Tri-Tip in met de rub. Voeg ook de chunks toe aan de kolen.
- 4. Gaar de Tri-Tip naar een kerntemperatuur van circa 50 graden. Zodra je de gewenste tmeperatuur hebt bereikt haal je het vlees van de BBQ en pak je het losjes in aluminiumfolie.
- 5. Verander nu de opstelling van de BBQ van indirect naar direct en verhoog de temperatuur naar circa 200 graden.
- 6. Grill het vlees nu aan beide kanten mooi af en laat het vervolgens nog 5 tot 10 minuten afgedekt rusten alvorens te serveren.
- 7. Snij het vlees in dunnen plakken van 0,5 tot 1 cm dwars op de draad en serveer deze plakken met de saus.
- Buon Appetito!