Siciliaanse Tri-Tip

Siciliaanse Tri-Tip

Dit recept is opgesteld door een professionele chef en wordt je aangeboden door BEEF&STEAK. Je kunt, indien gewenst, de producten eenvoudig bestellen via onderstaande links / overzicht onderaan.

Tri-Tip of Ezeltje met een heerlijke Siciliaanse kruidensaus

Ingrediënten



Voor de saus:

Bereiding

Zo bereid je dit recept!


  • 1. Hak alle droge ingredienten in een keukenmachine of vijzel fijn. Voeg daarna eerst het citroen-of limoensap toe, dan de olijfolie.
  • 2. Dit kan eventueel een dag van tevoren om zo de smaken nog meer tot stand te laten komen.
  • 3. Richt je BBQ in voor indirect verwarmen met een temperatuur van circa 150 graden. Smeer de Tri-Tip in met de rub. Voeg ook de chunks toe aan de kolen.
  • 4. Gaar de Tri-Tip naar een kerntemperatuur van circa 50 graden. Zodra je de gewenste tmeperatuur hebt bereikt haal je het vlees van de BBQ en pak je het losjes in aluminiumfolie.
  • 5. Verander nu de opstelling van de BBQ van indirect naar direct en verhoog de temperatuur naar circa 200 graden.
  • 6. Grill het vlees nu aan beide kanten mooi af en laat het vervolgens nog 5 tot 10 minuten afgedekt rusten alvorens te serveren.
  • 7. Snij het vlees in dunnen plakken van 0,5 tot 1 cm dwars op de draad en serveer deze plakken met de saus.
  • Buon Appetito!