Ierse Tri-Tip
Artikelnummer: 4897Op voorraad
- Niet tevreden, geld terug garantie
- Voor 11:00 besteld, dezelfde avond in huis
- Gratis verzending in NL v.a. €75,-
- 9,3 o.b.v. 19.485 beoordelingen
Iers rundvlees
Rundvlees uit Ierland staat bekend om die mooie, krachtige smaak. Ierlandse weiden staan vol met een grote diversiteit aan grassoorten en kruiden.
De koeien grazen er het grootste gedeelte van het jaar en hierdoor ontstaat die karaketeristieke smaak ide Iers rundvlees zo lekker maakt.
Dat deze runderen bijna alleen maar gras eten zie je ook in de kleur van het vlees, mooi donkerrood. Een product voor liefhebbers, maar vooral door liefhebbers.
Het Ezeltje
De tri-tip of liesstuk heeft in Nederland de naam "Ezel" gekregen. Dit zou zijn omdat de vorm van het stuk vlees, lijkt op de vorm van de oren van een ezel.
Een andere theorie is dat de bereiding zo gemakkelijk is, dat iedere "ezel" dit zou kunnen. Dit verklaart ook de andere naam die het stuk wel eens krijgt: "Het Pasgehuwden Stuk".
Een pasgetrouwd stel kreeg van de slager dit stuk omdat ze voor het eerst zelf zouden koken. En dit stuk was namelijk niet te verpesten.
De bereiding van een Tri-Tip
De tri-tip ofwel liesstukje of ezel heeft ongelofelijk veel smaak. Pitmaster X noemt het zijn nieuwe favoriete stuk vlees. Bekijk de video onderboven:
Herkomst | Ierland |
---|---|
Ingrediëntendeclaratie | 100% rundvlees |
Opslagconditie | Diepvriesproduct ≤ -18ºC |
Rijping | Nat gerijpt |
Voeding | Grasgevoerd |
Soort | Iers Rundvlees |
SKU | 4897 |
3uur op 85° op de bbq en daarna afgefikt.... met als resultaat n overheerlijk mals rosbief achtig stukje vlees met n mooie roze sappige kleur... (wel haaks op de draad snijden) maar een waardig tegenstander van picanha