- Beschrijving
-
Iers rundvlees
rundvlees uit Ierland staat bekend om die mooie, krachtige smaak. Ierlandse weiden staan vol met een grote diversiteit aan grassoorten en kruiden. De koeien grazen er het grootste gedeelte van het jaar en hierdoor ontstaat die karaketeristieke smaak ide Iers rundvlees zo lekker maakt. Dat deze runderen bijna alleen maar gras eten zie je ook in de kleur van het vlees, mooi donkerrood. Een product voor liefhebbers, maar vooral door liefhebbers.
Het Ezeltje
de tri-tip of liesstuk heeft in Nederland de naam "Ezel" gekregen. Dit zou zijn omdat de vorm van het stuk vlees, lijkt op de vorm van de oren van een ezel. Een andere theorie is dat de bereiding zo gemakkelijk is, dat iedere "ezel" dit zou kunnen. Dit verklaart ook de andere naam die het stuk wel eens krijgt: "Het Pasgehuwden Stuk". Een pasgetrouwd stel kreeg van de slager dit stuk omdat ze voor het eerst zelf zouden koken. En dit stuk was namelijk niet te verpesten.
De bereiding van een Tri-Tip
De tri-tip ofwel liesstukje of ezel heeft ongelofelijk veel smaak. Pitmaster X noemt het zijn nieuwe favoriete stuk vlees:
- Recepten
-
-
Bacon en picanha spies
Churrasco is Braziliaans grillen en is beroemd om zijn heerlijke smaak. Dit gerecht combineert picanha met spek om de smaak nog beter uit te doen komen. -
Santa Maria Style Tri-Tip met gegrilde groenten
Een smakelijk recept met één van de vergeten stukken rundvlees; de Tri-tip of Ezel of Liesstukje. -
Siciliaanse Tri-Tip
Tri-Tip of Ezeltje met een heerlijke Siciliaanse kruidensaus -
Barbecue Beef Bites
Het ezeltje of Tri-tip net even anders -
Smoked Texas Tri-Tip
Gerookte Texas Tri-Tip van de Pelletsmoker
-
- Extra informatie
-
Herkomst Ierland Ingrediëntendeclaratie 100% rundvlees Allergie Allergenenvrij, Glutenvrij, Lactosevrij, MSG-vrij, Notenvrij Opslagconditie Diepvriesproduct ≤ -18ºC Rijping Gerijpt Manier van afmesten Grasgevoerd Bereidingsmethode Barbecue, Oven, Grill voedingswaarde Nee - Reviews
-
Klantenreviews 4 item(s)
- Heerlijke steaks
-
Heerlijk mooi stuk vlees. In mijn optiek echter niet te vergelijken met een Picanha. Op hoog vuur tot medium rosé. Een aanrader!
product - Heerlijk
-
Echt een lieveling van mij... Aangebakken op vetcap en in de oven tot medium-rare.. Wat een heerlijke smaak
product - Zeer goed bevallen
-
Stuk van 1900gr. Met peper en zout en koffie ingesmeerd.
3uur op 85° op de bbq en daarna afgefikt.... met als resultaat n overheerlijk mals rosbief achtig stukje vlees met n mooie roze sappige kleur... (wel haaks op de draad snijden) maar een waardig tegenstander van picanhaproduct - Heerlijk
-
Supervlees. Met dryrub erop nog beter resultaat dan sommige picanha's!
product
Schrijf uw eigen review