Smoked Texas Tri-Tip
Ingrediënten
Ingredienten voor 4 personen:
1500 gram Tri-Tip
2 eetlepels Three Little Pigs Texas Beef Rub
3 eetlepels gezouten roomboter
Takje rozemarijn
Extra benodigdheden:
Pollepel
Skillet
Hickory Pellets
Kerntemperatuurmeter
Bereiding
Bereiding:
Stel je Pelletgrill (of andere BBQ ) in op 107 graden
Verwijder het vet en vlies van het vlees en wrijf het in met de rub
Leg het vlees op het rooster en verwarm tot een kerntemperatuur van ca. 52 graden
Als deze temperatuur bijna is bereikt zet je de skillet op een hoog vuur, smelt de roomboter, doe de rozemarijn erbij en grill vervolgens het vlees een minuut of 2 per kant.
Bedruip met de boter.
Leg hierna je Tri-Tip nog een minuut of 10 te rusten en snijd dwars op de draad aan.
Let op! De draad verloopt bij dit stuk vlees
Tip: gebruik voor een zwaardere rooksmaak een smokertube