Sosatie

Sosatie

Breng de Zuid-Afrikaanse smaken naar je eigen keuken met ons recept voor Sosatie. Ontdek de heerlijke combinatie van mals vlees, gemarineerd en gegrild tot in perfectie. Met eenvoudige stappen bereid je deze smaakvolle Sosatie, waarbij de aromatische kruiden en specerijen een onvergetelijke culinaire ervaring creëren.

Ingrediënten


  • 500 gram lamsvlees van de achterbout met vet
  • 100 gram gedroogde abrikozen
  • 2 dl Hanepoot Jerepigo Badsburg (zoete Zuid Afrikaanse witte wijn)
  • 2 stuks gele paprika
  • 2 stuks rode paprika
  • 2 stuks groene paprika
  • 2 stuks ui
  • Satéprikkers
  • Watermeloen

Bereiding


1. Vijzel het fenegriek zaad, komijn zaad, mosterd zaad, de kurkuma, grof zeezout, knoflookteen en de rode peper met de zaadlijsten tot een pasta.

2. Snijd het lamsvlees in blokjes van 2 x 2 cm. en wrijf dit in met het kruidenmengsel en laat zo marineren gedurende 1 uur.

3. Wel de abrikozen in de zoete witte wijn die je eerst verwarmd hebt gedurende 1 uur.

4. Snijd de paprika’s en de ui in grove stukken.

5. Week de prikkers gedurende 15 minuten in water om verbranden te voorkomen.

6. Rijg het lamsvlees met de paprika’s, ui en abrikozen aan de prikkers.

7. Snijd de watermeloen door de helft en hol deze uit. Snijd het watermeloen vruchtvlees in kleine blokjes en breng dit op smaak met zeezout en olijfolie en bewaar dit in een schaal om apart te serveren bij de sosaties.

8. Bak de sosatie’s op de rand van de OFYR rondom goudbruin, steek deze in de buitenkant van de halve watermeloen en serveer zo uit aan je gasten met de salade van watermeloen.