Tomahawk Steak met Chimmichurrisaus
< 30 minuten
4 personen
Makkelijk
BBQ
Een prachtige steak waar de gasten stil van worden, met een heerlijke steaksaus. Dit recept is opgesteld door een professionele chef en wordt je aangeboden door BEEF&STEAK. Je kunt, indien gewenst, de producten eenvoudig bestellen via onderstaande links / overzicht onderaan.
Ingrediënten
- 1 Tomahawk steak van ca. 1200 gram
- 4 chorizo worstjes (optioneel)
- 1 fles Malbec (rode wijn)
- 1 bos bladpeterselie, gewassen en gehakt
- 1 bosje vers gemengde kruiden gehakt
- 15 gram paprikapoeder rood
- 6 teentjes knoflook fijn gesneden
- 30 ml olijfolie
- 5 ml witte wijnazijn
- Sap van 2 uitgeperste citroenen
- Zeezout naar smaak toevoegen
- Vers gemalen zwarte peper naar smaak toevoegen
- Gebruik ook eens Verse Chimichurri of Angus&Oink Gaucho Chimichurri
Bereiding
Zo bereid je dit recept!
- 1. Kruid de steak met zout en peper naar smaak en smeer ze in met de olijfolie.
- 2. Zet de barbecue en bak de steak gedurende 10 tot 15 minuten aan beide zijden op ongeveer 200 graden.
- 3. Eraf halen en dan laten rusten.
- 4. Bak de chorizo worst totdat de goed gaar zijn.
- 5. Meng de bladpeterselie, het citroensap, de knoflook, azijn, olie, paprikapoeder en zout en peper (naar smaak) goed door elkaar (Chimmichurrisaus).
- 6. Als je wat kruiden over hebt, kun je deze als garnering op een bord leggen.
- 7. Leg vervolgens de steak en de worstjes op het bord en schenk wat van de chimmichurri over het vlees.
- 8. Sprenkel ook een glas rode wijn over de steaks.
- 9. De rest van de wijn lekker opdrinken bij het vlees.