Tomahawk Steak met Chimmichurrisaus

Tomahawk Steak met Chimmichurrisaus
Een prachtige steak waar de gasten stil van worden, met een heerlijke steaksaus.

Ingrediënten

Voor 4 personen

1 Tomahawk steak van ca. 1200 gram in dit recept gebruiken wij Aberdeen Angus Tomahawk

4 chorizo iberico worstjes (optioneel)

1 fles Malbec (rode wijn)

1 bos bladpeterselie, gewassen en gehakt

1 bosje vers gemengde kruiden gehakt

15 gram paprikapoeder rood

6 teentjes knoflook fijn gesneden

30 ml olijfolie

5 ml witte wijnazijn

Sap van 2 uitgeperste citroenen

Zeezout naar smaak toevoegen

Vers gemalen zwarte peper naar smaak toevoegen

Bereiding

1)     Kruid de steak met zout en peper naar smaak en smeer ze in met de olijfolie.

2)     Zet de barbecue en bak de steak gedurende 10 tot 15 minuten  aan beide zijden op ongeveer 200 graden.

3)     Eraf halen en dan laten rusten.

4)     Bak de chorizo worst totdat de goed gaar zijn.

5)     Meng de bladpeterselie, het citroensap, de knoflook, azijn,  olie, paprikapoeder en zout en peper (naar smaak) goed door elkaar (Chimmichurrisaus).

6)     Als je wat kruiden over hebt, kun je deze als garnering op een bord leggen.

7)     Leg vervolgens de steak en de worstjes op het bord en schenk wat van de chimmichurri over het vlees.

8)     Sprenkel ook een glas rode wijn over de steaks.

9)     De rest van de wijn lekker opdrinken bij het vlees.