Vaca Atolada (Brazilian Short Ribs)

Vaca Atolada (Brazilian Short Ribs)

Een heerlijk recept voor een compleet menu. Traditioneel Braziliaans gerecht! Dit recept is opgesteld door een professionele chef en wordt je aangeboden door BEEF&STEAK. Je kunt, indien gewenst, de producten eenvoudig bestellen via onderstaande links / overzicht onderaan.

Ingrediënten


  • 1 kg Short ribs
  • 2 uien, fijngehakt
  • 4 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 5 tomaten, zonder vruchtvlees en fijngehakt
  • 1 eetlepel azijn
  • 1 bosjes verse peterselie, fijngehakt
  • 1 kg Cassave (yuca wortel in blokjes gesneden)
  • Zout en peper

Bereiding

Zo bereid je dit recept!


  • 1. Meng de knoflook, ui en wat olijfolie door elkaar en breng op smaak met peper en zout. Smeer de ribben hier mee in.
  • 2. Zet de BBQ op 200 graden graden Celsius en grill de ribben aan beide kanten goudbruin. Dit kan ook in een grillpan.
  • 3. Doe de ribben samen met de tomaten, azijn en peterselie in een diepe schaal, voeg eventueel water toe zodat het geheel onder water staat en zet terug op de BBQ. Als je gebruik maakt van een grillpan kan je een voorverwarmde oven van 200 graden gebruiken hiervoor. Laat het geheel 20 minuten koken.
  • 4. Voeg nu de cassave toe en eventueel nog wat water, peper en zout en laat het geheel nog 40 minuten doorgaren tot de cassave mooi zacht van structuur is.

Serveer zo heet mogelijk! Je kunt er eventueel een lekkere pittige salsa bij serveren.