Vaca Atolada (Brazilian Short Ribs)

Vaca Atolada (Brazilian Short Ribs)
Een heerlijk recept voor een compleet menu. Traditioneel Braziliaans gerecht!

Ingrediënten

Ingrediënten (voor circa 10 personen)


1 kg Wagyu of USA Short ribs

2 uien, fijngehakt

4 teentjes knoflook, fijngehakt

2 eetlepels olijfolie

5 tomaten, zonder vruchtvlees en fijngehakt

1 eetlepel azijn

1 bosjes verse peterselie, fijngehakt

1 kg Cassave (yuca wortel in blokjes gesneden)

Zout en peper

Bereiding

Bereidingswijze:

 

1)      Meng de knoflook, ui en wat olijfolie door elkaar en breng op smaak met peper en zout. Smeer de ribben hier mee in.

2)      Zet de BBQ op 200 graden graden Celsius en grill de ribben aan beide kanten goudbruin. Dit kan ook in een grillpan.

3)      Doe de ribben samen met de tomaten, azijn en peterselie in een diepe schaal, voeg eventueel water toe zodat het geheel onder water staat en zet terug op de BBQ. Als u gebruik maakt van een grillpan kunt u een voorverwarmde oven van 200 graden gebruiken hiervoor. Laat het geheel 20 minuten koken.

4)      Voeg nu de cassave toe en eventueel nog wat water, peper en zout en laat het geheel nog 40 minuten doorgaren tot de cassave mooi zacht van structuur is.

 

Serveer zo heet mogelijk! U kunt er eventueel een lekkere pittige salsa bij serveren.