Wildzwijn Rack met Whisky-appeltjes

Wildzwijn Rack met Whisky-appeltjes
Lekker en stoer recept met een Wildzwijn Rack.

Ingrediënten

Ingrediënten: (voor 4 personen)

1 wildzwijnrack (circa 1200 tot 1500 gram, mag ook wat meer)
20 gram panko kruimels (japanse broodkruimels)
1 bos platte peterselie
60 gram groene mosterd of andere mosterd naar smaak
4 appels
60 gram bruine basterd suiker
45 gram roomboter
5 cl whisky


Overige ingrediënten:
3 rauwe rode bieten
aardappel garnituur naar smaak

Bereiding

1: Haal de wildzwijn racks een uur van tevoren uit de koeling en laat deze op temperatuur komen.

2: Draai in een keukenmachine de peterselie glad en voeg de panko kruimels toe. Bestrooi de wildzwijn racks met de groene parade.

3: Bak de wildzwijn racks rondom aan in de roomboter en smeer hem in met de groene mosterd, zeezout & zwarte peper. Gaar de wildzwijn raakt in een voorverwarmde oven op 180 graden. Voor medium-rare 10-15 minuten. Wanneer de wildzwijn racks gaar zijn haal ze uit de oven en leg er een stuk aluminium folie overheen. Laat het vlees nog ongeveer 5-8 minuten rusten.

4: Snijd elke appel in 6 stukken en verwijder het klokhuis. Snijd de appel rond zoals op de foto te zien. Bak de appeltjes aan in de boter. Haal de appels uit de pan en voeg de suiker toe. Laat de suiker rustig helemaal smelten zodat deze vloeibaar wordt. Blus dan af met de roomboter en meng goed met een garde. Voeg als laatste de whisky toe en roer tot een gladde saus.

5: Was de rode bieten en snijd deze in parten. Breng ze op smaak met olijfolie, zeezout & zwarte peper. Meng het goed door elkaar en rooster deze 20-30 minuten in de oven op 200 graden.

6: Pak een mooie serveerschaal en doe daar de appels met whisky saus in, leg daarop de geroosterde rode bieten. Als laatste de Wildzwijn racks erbovenop.

7: Serveer met een aardappel garnituur naar keuze.