•  
    Vandaag besteld, morgen in huis.
  •  
    Bel (0172) 577 147.
  •  
    Gratis verzenden in Nederland v.a. € 60,-
  •  
    Chat live met ons.

Biefstuk met gesmoorde uien en paprika

Biefstuk bakken kunnen we allemaal, maar gesmoorde biefstuk is ook enorm lekker.

Biefstuk met gesmoorde uien en paprika

Bereidingstijd: 30 minuten

Ingredienten

4  stuks biefstuk van circa 150-200 gram

25 ml essence (zie recept verderop)

60 ml plantaardige olie

25 gram bloem

750 ml kippenbouillon

1 kilo uien, fijn gesneden

1 rode en groene paprika, gesneden in reepjes

3 theelepels zeezout

½ theelepel Cayenne peper

½ theelepel versgemalen peper

Paar takjes vers gesneden peterselie

 

Essence

2½ eetlepel (± 18 gram) paprikapoeder

2 eetlepels zeezout

1 eetlepel zwarte peper

1 eetlepel uienpoeder

1 eetlepel Cayenne peper

1 eetlepel gedroogde oregano

1 eetlepel gedroogde tijm

Bereiding

1)     Meng het vlees met de Essence en de bloem in een schaal.

2)     Verhit de olie in een flinke (gietijzeren) koekenpan op half hoog vuur, bak het vlees aan beide zijden rondom bruin.

3)     Voeg 500 ml kippen bouillon toe en roer met een pollepel over de bodem zodat de aangekoekte stukjes vrijkomen.

4)     Voeg vervolgens de uien, paprika’s, zeezout, Cayenne peper en zwarte peper toe.

5)     Het geheel aan de kook brengen en regelmatig blijven roeren totdat de groentes gaar zijn. Dit duurt ongeveer zo’n 6 tot 8 minuten.

6)     Draai het vuur laag en dek de pan af met een deksel. Laat 15 minuten staan en af en toe roeren.

7)     Haal de deksel van de pan en voeg het laatste restje bouillon toe. Laat het geheel een uur of langer sudderen op een laag pitje. Het is de bedoeling dat de jus goed ingedikt is en het vlees lekker mals blijft.

8)     Voeg de peterselie toe en eventueel serveren met witte rijst.

Rating: 9.2, gebaseerd op 13918 beoordelingen.