Bistecca Fiorentina met rucolasalade

Bistecca Fiorentina met rucolasalade

Als je in Italië bent geweest heb je deze zeker een keer voorbij zien komen.

Ingrediënten


  • 1 T-bone steak van 2 cm dik
  • Grofzout voor de garnering
  • Gemalen verse zwarte peper naar smaak toevoegen
  • 1 theelepel gedroogde tijm
  • Rucola
  • 1 teentje fijngesneden knoflook
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 citroen
  • Parmezaanse kaas geschaafd.

Bereiding


  • 1. Breng de barbecue op temperatuur tot 200 graden in de koepel.
  • 2. Smeer een dun laagje olijfolie op de T-bone steak.
  • 3. Bestrooi met tijm, peper en zout aan beide kanten.
  • 4. Grill één zijde zes minuten. Daarna draai om en grill nog eens vijf minuten voor medium-rare
  • 5. Doe de rucola in een schaal en meng met twee eetlepels olijfolie, knoflook, citroensap en breng met wat zout op smaak.
  • 6. Strooi wat Parmezaanse kaas over de salade. Serveer de T-bone direct na het grillen.