Bistecca Fiorentina met rucolasalade
< 30 minuten
2 personen
Makkelijk
BBQ/oven
Als je in Italië bent geweest heb je deze zeker een keer voorbij zien komen.
Ingrediënten
- 1 T-bone steak van 2 cm dik
- Grofzout voor de garnering
- Gemalen verse zwarte peper naar smaak toevoegen
- 1 theelepel gedroogde tijm
- Rucola
- 1 teentje fijngesneden knoflook
- 2 eetlepels olijfolie
- 1 citroen
- Parmezaanse kaas geschaafd.
Bereiding
- 1. Breng de barbecue op temperatuur tot 200 graden in de koepel.
- 2. Smeer een dun laagje olijfolie op de T-bone steak.
- 3. Bestrooi met tijm, peper en zout aan beide kanten.
- 4. Grill één zijde zes minuten. Daarna draai om en grill nog eens vijf minuten voor medium-rare
- 5. Doe de rucola in een schaal en meng met twee eetlepels olijfolie, knoflook, citroensap en breng met wat zout op smaak.
- 6. Strooi wat Parmezaanse kaas over de salade. Serveer de T-bone direct na het grillen.