Bistecca Fiorentina met rucolasalade

Als je in Italië bent geweest heb je deze zeker een keer voorbij zien komen.

Bistecca Fiorentina met rucolasalade

Bereidingstijd: 15 minuten

Ingredienten

1 T-bone steak van 2 cm dik

Grofzout voor de garnering

Gemalen verse zwarte peper naar smaak toevoegen

1 theelepel gedroogde tijm

Rucola

1 teentje fijngesneden knoflook

2 eetlepels olijfolie

1 citroen

Parmezaanse kaas geschaafd.

Bereiding

1)      Breng de barbecue op temperatuur tot 200 graden in de koepel.

2)      Smeer een dun laagje olijfolie op de T-bone steak.

3)      Bestrooi met tijm, peper en zout aan beide kanten.

4)      Grill één zijde zes minuten. Daarna draai om en grill nog eens vijf minuten voor medium-rare

5)      Doe de rucola in een schaal en meng met twee eetlepels olijfolie, knoflook, citroensap en breng met wat zout op smaak.

6)      Strooi wat Parmezaanse kaas over de salade.

Serveer de T-bone direct na het grillen.