Citroen-knoflook Kippendijen
< 40 minuten
4 personen
Gemiddeld
BBQ/oven
Lekker fris recept met Hollandse scharrelkip voor in de Dutch Oven.
Ingrediënten
Ingrediënten: (voor 4 personen)
1 tot 1,5 kilo kippendijen
450 gram dun gesneden uien
140 ml vers geperst citroensap
450 ml kippen bouillon
450 gram mihoen
35 gram verse gehakte peterselie (plus extra voor garnering)
35 gram ongezouten boter
60 gram bloem
70 ml olijf olie
30 teentjes knoflook, gepeld en geplet
1 laurierblaadje
5 gram vers gemalen zwarte peper
10 gram zeezout
5 gram versgemalen rode peper
Bereiding
- Verwarm de oven of BBQ voor op 175°
- Kruid de dijen met ruim een theelepel zeezout en een theelepel versgemalen zwarte peper
- Neem een lage platte schaal en voeg de bloem toe
- De dijen lichtjes in de bloem drukken en schaal opzij zetten
- Pak een pan met deksel (dutch oven) die ovenbestendig is en voeg de olie toe
- Laat de olie op half hoog vuur warm worden
- Voeg de kippendijen toe en bak deze aan beide zijden goudbruin circa een minuut of 6
- Haal de dijen uit de pan en zet deze weg
- Voeg vervolgens de uien toe en al roerend en schraap met een pollepel over de bodem zodat eventuele bruine stukjes van de bodem los komen gedurende een minuut of 3
- Voeg de knoflook toe en de rode peper en het overgebleven zeezout toe en als laatste het laurierblad. Roer alles goed door elkaar.
- Voeg het citroensap, de bouillon en de gebakken kippendijen toe. Al roerend aan de kook brengen
- Deksel op de pan en in de oven of BBQ zetten
- Gaar tijd een minuut of 20, hierna deksel erf halen en kijken of de dijen gaar en mals zijn
- Zo niet dan nog ongeveer een kwartier terug in de oven
- Terwijl de kip in de oven staat kook de mihoen “al dente” in ongeveer 4 tot 5 minuten
- Goed afgieten en in een grote schaal mengen met de peterselie en de boter
- Serveren op 4 grote borden, 1-2 dijen per bord en druppel wat van het kookvocht uit de pan over de pasta met als garnering peterselie.