Dry rub varkenshaas

Dry rub varkenshaas
Varkenshaas met een fantastische salsa. Lekker recept voor iedere gelegeheid

Ingrediënten

4 porties

De rub in dit recept is zo goed dat het vlees niet eens behoefte aan een saus, maar als de tomaten mooi zijn, maakt dat van deze salsa een kleurrijke boel. Rooster de groenten op direct vuur, en gril het vlees op direct medium vuur.  

Ingrediënten

2 varkenshaas

Voor de saus
8 rijpe tomaten
1 jalapeno, stengel verwijderd en ontpit
8 eetlepels verse basilicum
1 grof gesneden rode ui
4 eetlepels verse koriander
1 eetlepel vers limoensap
2 theelepels gehakte knoflook

Zeezout

Versgemalen zwarte peper  

Voor de rub:
1 theelepel paprikapoeder
1 theelepel bruine suiker
1 theelepel zout
1 / 2 theelepel chilipoeder
1 / 2 theelepel versgemalen zwarte peper
1 / 4 theelepel gemalen piment
Extra vierge olijfolie

Bereiding

Bereiding

Voor de saus: Gril de tomaten en jalapeno boven direct hoog vuur tot de schil zwart blakert en blaren vertoont. De tomaten duren 4 tot 6 minuten en de jalapeno duurt 2 tot 3 minuten. Haal het vel van de tomaten en jalapeno. Maal de tomaten en jalapeno in een keukenmachine, samen met de andere sausingrediënten, waaronder zout en peper naar smaak. Breng de saus in een middelgrote pan aan de kook. Op zacht vuur aan de kook brengen en laat koken tot de saus iets is ingedikt, 5 tot 10 minuten, af en toe roeren. Voor het inwrijven: In een kleine kom mengen de ingrediënten opbrengen met je vingertoppen. Breng olijfolie aan op de varkenshaasjes. Druk de kruiden in het oppervlak van het vlees. Grill het vlees ca. 10 minuten op medium direct vuur tot de kern nauwelijks roze is. Haal van de grill en dek losjes af met folie. Laat ongeveer 5 minuten rusten voor het snijden. Serveer warm met de saus.