•  
    Kies zelf je leverdag
  •  
    Bel (0172) 577 147.
  •  
    Gratis verzenden in Nederland v.a. € 60,-
  •  
    Chat live met ons.

Entrecote steak met crème fraiche en grof gemalen pepersaus

Dikke entrecote met een smakelijke, subtiele pepersaus.

Entrecote steak met crème fraiche en grof gemalen pepersaus

Bereidingstijd: 20 minuten

Ingredienten

2 entrecotes van circa 225 gram, dikte 2,5 cm

Zeker 1 uur van tevoren uit de ijskast en  op kamertemperatuur laten komen

2 eetlepels crème fraiche

2 afgestreken theelepels verse zwarte peperkorrels, grof gemalen

275 ml verse runderbouillon

2 eetlepels cognac

1 theelepel boter

1 theelepel olie

Grof zeezout naar smaak toevoegen

Bereiding

1)      Doe de runderbouillon in een steelpannetje en kook deze in ongeveer 10 minuten voor de helft in. Even proeven en op smaak brengen met zout.

2)      Als de steaks op kamertemperatuur zijn, rijkelijk bestrooien met zee zout.

3)      Pan op hoog vuur en als deze gloeiend heet is de boter en de olie toevoegen (moet meteen gaan schuimen).

4)      De steaks in de pan op hoog vuur en grill deze 3 minuten aan één zijde voor medium en 2 minuten voor rare.

5)      De steaks omdraaien en de andere zijde 2 minuten bakken voor medium en 1 minuut voor rare.

6)      Haal de steaks uit de pan en plaats deze op een voorverwarmd bord. Voeg de cognac toe en laat dit even koken.

7)      De runderbouillon toevoegen en als laatste de crème fraiche en de grof gemalen zwarte peperkorrels.

8)      Flink doorroeren en laat het even koken gedurende 1 minuut.

9)      Schenk de saus over de steaks.

Rating: 9.2, gebaseerd op 13921 beoordelingen.